PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź

co to jest melko?

życie jest za krótkie żeby byc małym
http://www.sfd.pl/Rola_tłuszczy_-_art_by_szoho-t185012.html
i napisz wartosci odżywcze w tym poście bo tez sie zainteresowałem, ale tez lece do roboty!
życie jest za krótkie żeby byc małym
http://www.sfd.pl/Rola_tłuszczy_-_art_by_szoho-t185012.html
"Wszystkie rzeczy są trujące i nic nie jest bez trucizny,
Jedzenie i picie ponad miarę jest również trujące." - Paracelsus
http://www.sfd.pl/TŁUSZCZE-t369407.html
http://www.sfd.pl/JAJO-t429538.html
"Orkisz zawiera w swoim składzie 56% skrobii, 11,6% białka, 2,7% tłuszczu i 2% składników minieralnych. Szczególnie ważne obok dużej zawartości białka, w którym - co najmniej w ilościach śladowych -, zawarte są wszystkie istotne dla człowieka aminokwasy i przyjaznych dla serca i układu krążenia nienasycone kwasy tłuszczowe, są składniki mineralne i witaminy. Orkisz zawiera ich więcej niż jakiekolwiek inne pszeniczne ziarno. Dla piekarzy jest orkisz prawdziwym darem w związku z jego wysoką zawartością kleju, dzięki któremu wypiekać można "wyjątkowo dobry chleb o charakterystycznym, orzechowym aromacie""
"Orkisz spożywany był już w czasach rzymskich - był posiłkiem gladiatorów i zawodników igrzysk. Posiada właściwości krwiotrwórcze, budujące mięśnie i rozweselające. Jest pomocny podczas zmęczenia, zapobiega zmniejszeniu wydolności organizmu. Stosowany przy alergiach, zaburzeniach przemiany wapnia, dusznicy bolesnej ze strony serca i układu krążenia. Obniża poziom cholesterolu we krwi. Kleik z orkiszu jest dobry dla chorych na cukrzycę, poniewaz zmniejsza zapotrzebowanie na insulinę, oraz zwiększa tempo przemiany materii. Jest to wysokowartościowy gatunek zboża, odporny na niekorzystne warunki pogodowe i choroby. Mocna łuska skutecznie zabezpiecza przed skażeniem zanieczyszczeniami z atmosfery. Ma łagodny, przyjemny smak. Spożywa sie go w postaci kaszy, kleiku, wypieków (mąka orkiszowa)."
"Orkisz zawiera duże ilości: białka, błonnika, nienasyconych kwasów tłuszczowych, węglowodanów, witamin, biopierwiastków. Dojrzały orkisz zawiera znacznie ilości kwasu krzemowego, który roślina wyciąga z mineralnych gleb. Kwas krzemowy jest ważny dla skóry, włosów i paznokci i rozjaśnia umysł wzmacniając aktywność mózgu i koncentrację. Cynk w orkiszu jest uznanym terapeutykiem wątroby. Uważa się, że systematyczne spożywanie produktów orkiszowych regeneruje organizm, daje uczucie sytości, jak również dobre samopoczucie.
Orkisz wzmacnia ciało, jest pomocny w stanach zmęczenia, zaburzeniach przemiany
materii, chorobach wątroby, chorobach nerek.
Pszenica orkisz charakteryzuje się wysoką zawartością białka i skrobi klejowej co sprawia, że znakomicie nadaje się na wszelkie wypieki oraz inne wyroby mączne."
teresa ogrodnik
teresa ogrodnik

"Chęci i cierpliwość to wielbłądy, które mogą
Cię przewieźć przez każdą pustynię"
jeśli nie chcecie z allegro są na pewno w sklepach ekologicznych na necie

prosze
http://www.bogutynmlyn.pl/
http://e-zdrowie.abc24.pl/default.asp?kat=24278&pro=228505
http://biovert.pl/product_info.php?products_id=1062
http://www.marii.pl/product_info.php/products_id/361
Zmieniony przez - s.m.p.a. w dniu 2008-08-07 17:07:37
Niedostępny do odwołania. Zdrowia dla WSZYSTKICH!
https://www.facebook.com/pages/Wszystko-Ch**/363238457019620