Szacuny
7
Napisanych postów
326
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
4822
W tym temacie proszę wpisywać Wasze opinie podczas używania zielonej glinki (maseczki i kremy).
Ja przez 5 dni robiłem sobie maseczki z zielonej glinki.
Zauważyłem że w tym czasie zaczeło wyskakiwać mi więcej syfów. To samo tyczy się kremu z zieloną glinką.
Teraz nie stosuje tego kremu i nie robie tych maseczek.
Słyszałem że na początku może nastąpić pogorszenie podczas używania zielonej glinki w związku z trądzikiem ponieważ dezynfekuje ona skórę i wyciąga wszystko na zewnątrz i taki stan może trwać nawet 2 tygodnie ale później następuje poprawa i leczenie trądziku.
Proszę osoby, które mają w tym temacie doświadczenie o wypowiedzi.
Pozdrawiam
Dino04
,,Nie jesteś tu sam - jak żołnierz na obcym froncie"
Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
1
Witam:) Mi również po zielonej glince wyskoczyło nagle mnóstwo pryszczy. Cały czas miałam gładką buzie, chciałam tylko zlikwidować zaskórniki i rozszerzone pory, więc zakupiłam glinke w proszku do samodzielnego rozrobienia. Niestety całe policzko mam zawalone pryszczami;/ To jakiś koszmar;/ To pewnie prawda, że glinka wyciąga wszystko na wierzch, głęboko oczyszcza, a potem wszystko się normuje:) Wydaje mi się, że może być też tak jak pisze koleżanka wyżej: za częste nakładanie maseczki mocno wysusza, a co za tym idzie powstaje więcej pryszczy. Najważniejsze to znaleźć dla siebie odpowiednią maść, ale równocześnie nawilżać skóre. Polecam krem Babydrem nagietkowy(zielona tubka formy Rossmann). Tylko dzięki niemu pozbyłam się pryszczy, wszystko się unormowało. Krem goi, nawilża, koi podrażnioną skóre i leczy stany zapalne. Jest bardzo delikatny, nie zawiera konserwantów, przeznaczony dla niemowląt, ale już od nie jednej dorosłej osoby słyszałam, żę jest świetny!
Szacuny
2
Napisanych postów
307
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
1654
Na mnie zielona glinka podziałała rewelacyjnie.Zarówno taka gotowa w tubie ,jak i taka maseczka samemu do zrobienia.Używałam jej chyba raz na 3 dni,poniewaz bardzo wysuszała moją cerę.Teraz wracam do niej,kiedy mam nawroty pryszczaków i odrazu jest supcio,znikają nawet po 2 dniach!!!
Szacuny
7
Napisanych postów
123
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
250
Zielona glinka z serii AA u mnie przedstawiała się tak: na początku tuż po zastosowaniu skóra była nawilżona o wiesz wszystko gites, ale pozniej czerwona cera wysuszenie...ssam nie wiem moze robiłem coś źle(chociaz co tu można?!) ale nie sądze.
Szacuny
7
Napisanych postów
326
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
4822
colloseum jaką masz cere (tłusta, sucha, mieszana)? CZy ten krem stosujesz na twarz? Czy na początku nie miałeś tak, że było pogorszenie trądziku? Czy krem pomógł Ci zwalczyć trądzik?
Pozdrawiam
Dino04
,,Nie jesteś tu sam - jak żołnierz na obcym froncie"
Szacuny
6
Napisanych postów
694
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
3770
nie wiem jaka mam cere Chyba mieszana chociaz moze bardziej sucha... Nie mialem zadego pogorszenia, nie wiem czy to krem pomogl, ale wydaje mi sie ze tak. W gruncie rzeczy to nie mam pryszczy prawie tylko czasami mam taki okres ze cos wyskoczy i to trwa jakies 2 tyg pozniej znowu mam spokoj, wiec moze to akurat byl ten termin a nie to ze krem dal rade. Dlatego chce teraz sprawdzic bo znowu mam nawrot maly o zobaczymy czy mi pomoze