Witam Państwa, mam pytanie otóż jak przyrządzacie sobie jedzenie na cały dzień w pojemniki, z jakich przepisów korzystacie najchętniej. Oczywiście zaglądałem do działu kuchnia, ale jestem ciekaw Waszych opinii. Jak przyrządzacie sobie np. kurczaka, tak żeby i na zimno był dobry, jakich warzyw najczęściej używacie itd. ? :) Zmienił mi się troche harmonogram dnia i nie mogę sobie zawsze zrobić ciepłego obiadku stąd moje pytanie, pozdrawiam i liczę na jakieś ciekawe porady;)
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
ja Ci od siebie mogę powiedzieć, że w mojej kochanej pracy, gdzie spędzam jak większość z nas 8h dziennie, nie ma mikrofali, ani nic w czym można by było sobie podgrzać żarcie. Co zrobiłem? przyzwyczaiłem się do zimnego. Co prawda po pewnym czasie wpadłem na pomysł, by mięso nie kroić w kostkę, tylko w płaty (jak na kotleta), kupić za 3 dychy opiekacz do tostów i odgrzewać sobie mięso w nim. Niestety, węgle (ryż, kasza itd.) oraz warzywa pozostają zimne. Kwestia przyzwyczajenia. Jednak ciepłe mięso plus zimne ziemniaki i zimny brokuł nie jest takie złe
poza tym, są specjalne torby (widziałem w cenach od 300-500zł) do przechowywania żywności właśnie w pojemnikach. Torby te trzymają ciepło itd. więc po kilku godzinach nadal wyciągasz ciepły posiłek
nie jest to tania zabawka, ale jest to jakieś rozwiązanie.

poza tym, są specjalne torby (widziałem w cenach od 300-500zł) do przechowywania żywności właśnie w pojemnikach. Torby te trzymają ciepło itd. więc po kilku godzinach nadal wyciągasz ciepły posiłek

kiedy jadę w góry, to tak jakbym wracał do domu!
...
Napisał(a)
Całe szczęście, że mam na siłowni mikrofale, a brokuły na zimno mi nigdy nie przeszły
Jak kolega wyżej, kwestia przyzwyczajenia i walorów smakowych.
Da się, lecz nie należy to do najsmaczniejszych rzeczy.

Jak kolega wyżej, kwestia przyzwyczajenia i walorów smakowych.
Da się, lecz nie należy to do najsmaczniejszych rzeczy.
...
Napisał(a)
W słoik, słoik alufolia, na to ręcznik i siata plastikowa, to sobie kima 6-8 godzin i jeszcze jest ciepłe w torbie od laptopa. Możesz też kupić kontener termiczny. Oczywiście do słoika prosto z patelni, zagrzane ile się da.
blat i ogień
...
Napisał(a)
Dziękuje za odpowiedzi, natomiast chodziło mi bardziej o jakieś ciekawe przepisy które polecacie, bo to że trzeba się przezwyczaić lub jakoś wykombinować by jedzenie tak szybko nie stygło to wiem i staram się to robić, a co do przyzwyczajenia się do zimnego żarcia to nie ma z tym u mnie problemu, wchodzić, wchodzi to jedzenia i nie ma problemu, natomiast myślałem że ktoś z użytkoników ma po prostu taki swój patent na dobre zimne jedzenie. Ja robie sobie kurczaczki w płatkach owsianych i sezamie w piekarniku do tego jogurt naturalny i mam kąsek z kurczaka. W tą stronę nakierowany był temat :) Pozdrawiam
...
Napisał(a)
Każdy lubi co innego, więc kto jakich używa warzyw raczej do niczego Ci się nie przyda. Ja robię różnie, w zależności na co mam ochotę i czas.
Moderator działu Odżywianie
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!