Cześć, trenuje siłowo od 2 lat i od może miesiąca każdy mój trening dołu jest coraz bardziej męczący, jest mi niedobrze mam zawroty głowy i czuję się kompletnie bez sił mimo że jestem w stanie wykonać więcej powtórzeń w danym ćwiczeniu to psychicznie jestem bardzo zmęczona , najgorzej jest po hip thrustach robię w serii 110 kg na 10 powtórzeń i nawet nie jest to do upadku a mimo wszystko czuje jakbym miała zemdleć i tak mam potem do końca treningu nawet jeśli w pozostałych ćwiczeniach nie robię jakimś wielkim ciężarem . Czy wiecie może co jest przyczyną takiej reakcji organizmu ? Dodam że nigdy nie miałam aż takiego zmęczenia nawet jeśli podnosiłam duże ciężary i robiłam bardzo mocny trening.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Twoje objawy mogą wynikać z przemęczenia – za mało regeneracji, zbyt duża objętość treningowa. Zrób deload, więcej śpij (7–9h).
Dodatkowo braków kalorycznych – przy dużych ciężarach możesz mieć za mało energii. Zwiększ kalorie i węglowodany przed treningiem. Potem to np odwodnienie – nawet lekkie odwodnienie wpływa na siłę. Pij więcej wody, spróbuj elektrolitów.
No i stricte związanych ze zdrowiem tj np z niskiego ciśnienia lub cukru – zawroty głowy mogą być związane z dietą.Zbilnansuj odpowiednio posiłki
Dodatkowo braków kalorycznych – przy dużych ciężarach możesz mieć za mało energii. Zwiększ kalorie i węglowodany przed treningiem. Potem to np odwodnienie – nawet lekkie odwodnienie wpływa na siłę. Pij więcej wody, spróbuj elektrolitów.
No i stricte związanych ze zdrowiem tj np z niskiego ciśnienia lub cukru – zawroty głowy mogą być związane z dietą.Zbilnansuj odpowiednio posiłki
1
TRENINGI KATOWICE
KONTAKT-KONSULTACJE
https://www.instagram.com/bestbodysebastianszmit/
...
Napisał(a)
Wiedzieć niestety nie wiemy. Może to być dosłownie wszystko. Możemy co najwyżej zasugerować Tobie, co z reguły powoduje tego typu problemy. U kobiet jest to zbyt mała, a wręcz głodowa ilość spożywanych kalorii. Szczególnie w dłuższej perspektywie. Sugeruję więc zwrócić uwagę na Twoją dietę. Warto jest w takiej sytuacji wrzucić kilka przykładowych dni do analizy wraz z obliczeniami. Napisz nam również jak długo jesteś w cyklu treningowym, jak długo ewentualnie ujemny bilans kaloryczny, kiedy było ostatnio strategiczne roztrenowanie, ile i jak sypiasz?
Moderator działu Odżywianie
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!