Witam, mało kto z nas potrafi zjeść na śniadanie 300g płatków owsianych, ostatnio sobie blenduje jedzenie i z 300g płatków zostaje troche proszku, zalewam mlekiem i wypijam to w minute i tak uzupełniam 1400kcal w chwile, fajna sprawa, tylko po chwili znów jestem głodny to sprawa szybkiego trawienia czy może z prochu nie wszystkie kalorie sie przyswajają? Chodzi mi nie tylko o płatki bo zastanawiam sie jak tak blenduje kasze itp i zjadam 4500kcal dziennie czy nie oszukuje organizmu i tych kcal nie jest mniej. Pozdro
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Zmiksowany pokarm na pewno krócej zalega na żołądku niż nie zmiksowany. Gryząc nie rozdrobnisz tak dokładnie jak blender, więc i w żoładek wykonuje mniej pracy. Inna sprawa czy po 300g owsianych nie masz wzdęć i problemów gastrycznych? Ja przy 100-150g na raz potrafiłem być wzdęty jak etiopskie dziecko przez pół dnia. Możesz spróbowac dołączyć do shake orzechy/oliwę/twaróg shake będzie miał gęstszą konsystencje i będzie sycił na dłużej, ale niektórych połączenie WW+T w dłuższym okresie może zalewać. Ew. możesz przygotowywać go wcześniej wtedy płatki spęcznieją trochę i konsystencja będzie gęstsza.
Zmieniony przez - Vaadeer w dniu 2014-01-30 10:05:09
Zmieniony przez - Vaadeer w dniu 2014-01-30 10:05:09
...
Napisał(a)
Miksujesz suche płatki owsiane? Jeśli tak to powinieneś do tego dostarczyć trochę wody, którą płatki wchłoną w żołądku. 300g płatków to o wiele za dużo na jedną porcję polecam rozłożyć to na kilka posiłków w odstępach czasu godzina/dwie. I babcia zawsze mówiła, żeby nie jeść za szybko :)
...
Napisał(a)
Rzeczywiście ostatnio jak jadłem 400-500g dziennie płatków na drugi dzień niedobrze mi było, odruchy wymiotne aż brak chęci do treningu więc będe zbijał do 100gram na posiłek, z woda ogolnie nie polecam, z mlekiem dobrze smakuja + jakis twaróg i banan + orzechy wloskie i fajny szejk. Takze z takim jedzeniem trzeba uwazac owszem szybciej i przyjemniej ale trzeba uwazac zeby sie nie przesadzilo jak ja to zrobilem.
...
Napisał(a)
też sobie tak próbowałem życie ułatwić, ale jak szybko zjadłem tak szybko z siebie wyrzuciłem (100g płatków) i mam sceptyczne podejście do miksowania.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Następny temat