mialem tydzien temu rezonans dali mi wyniki, a wizyte do chirurga kiedy mu dam te wyniki to dopiero 15grudnia :/ juz 4 miesiace zalatwiam to z tym barkiem za cholere nie moge nic sprawnie zrobic po co tu placic ubezpieczenie w ogole? Kochany Krakow ..
coz.. a oto opis mojego prawego barku:
MR barku prawego
Badanie wykonano aparatem 0,35 T, w sekwencjach SE T1, GE T2 i STIR, w płaszczyznach czołowych, strzałkowych i poprzecznych, w warstwach grubości 4 mm.
Przestrzeń podbarkowa w najwęższym miejscu mierzy 6 mm w trakcie badania.
Niewielkie wzmożenie ilości płynu stawowego. Ślad płynu w kaletce podnaramienno-podbarkowej.
Podwyższenie sygnału i zatarcie obrysów ścięgna mięśnia podłopatkowego, z poszerzeniem brzuśca mięśnia, jak w przy padku retrakcji.
Pozostałe ścięgna mięśni rotatorów zmian nie wykazują.
Niewielkie pogrubienie ścian torby pachowej.
W zakresie obrąbka stawowego w wykonanym badaniu MR zmian nie stwierdzono.
Obrysy głowy kości ramiennej gładkie, sygnał struktur kostnych prawidłowy.
bardzo prosze by mogl mi ktos powiedziec czy ktos mial podobny opis?i jak wam to wyleczyli?
coz.. a oto opis mojego prawego barku:
MR barku prawego
Badanie wykonano aparatem 0,35 T, w sekwencjach SE T1, GE T2 i STIR, w płaszczyznach czołowych, strzałkowych i poprzecznych, w warstwach grubości 4 mm.
Przestrzeń podbarkowa w najwęższym miejscu mierzy 6 mm w trakcie badania.
Niewielkie wzmożenie ilości płynu stawowego. Ślad płynu w kaletce podnaramienno-podbarkowej.
Podwyższenie sygnału i zatarcie obrysów ścięgna mięśnia podłopatkowego, z poszerzeniem brzuśca mięśnia, jak w przy padku retrakcji.
Pozostałe ścięgna mięśni rotatorów zmian nie wykazują.
Niewielkie pogrubienie ścian torby pachowej.
W zakresie obrąbka stawowego w wykonanym badaniu MR zmian nie stwierdzono.
Obrysy głowy kości ramiennej gładkie, sygnał struktur kostnych prawidłowy.
bardzo prosze by mogl mi ktos powiedziec czy ktos mial podobny opis?i jak wam to wyleczyli?