Szacuny
8
Napisanych postów
417
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
10152
Witam. Grając w czwartek na hali skręciłem kostkę dość poważnie będzie to juz chyba 6 raz,w piątek nie bogłem chodzić skakałem na jednej nodze, w sobotę i niedziele mnie nie bolała, a teraz boli zwłaszcza jak siedze albo leże to czuje uciskanie.
Smaruje keteonalem i heparyną.
Szacuny
4
Napisanych postów
109
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
9731
To co napisałem, jeśli nie dam spróbować się zagoić więzadłom czyli nie przestane grać, biegać itp. będę musiał mieć zrobioną plastykę więzadeł. Zacisnąłem poślady na jakiś czas, teraz nie mam już problemów z nogą.
Szacuny
63
Napisanych postów
7428
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
45047
Miałem podobnie, siniak w tym samym miejscu i opuchnięta kostka.. Dwa dni po skręceniu (nie mogłem wcześnie, byłem poza miastem) przez tydzień smarowałem kostkę Urazinem i wiązałem bandażem elastycznym, kupiłem później taki materiałowy stabilizator w chińskim sklepie, do dziś nosze ("skręcenie" stało się ok. trzy tygodnie temu.
Szacuny
4
Napisanych postów
109
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
9731
Ja na twoim miejscu poszedłbym do lekarza, też skręcałem nogę pare w dość krótkim czasie co związane było z więzadłami trójdzielnymi które nie chciały się goić po pierwszym skręceniu co groziło plastyką więzadeł jeżeli nie będe stosował się do zaleceń lekarza, tylko że ja obrzęk miałem z drugiej strony. Lekarz nie zalecał mi stabilizatora bo osłabia to mięśnie.