400g łopatka wieprzowa biedronka(4g tłuszczu/100g)
100g papryka czerwona
Mięso kroimy w kostkę, podsmażamy na pamie(może być też sucha patelnia, wytopi się po chwili trochę tłuszczu z mięsa)dodajemy sól, pieprz.
Następnie wszystko przerzucamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy majeranek, paprykę słodką, chilli, ziele angielskie, mały liść laurowy i gotujemy pod przykryciem do miękkości.
Gdy mięso trochę zmięknie wrzucamy pokrojoną paprykę, można dodać ziemniaka, marchewkę. Gotujemy 10-15min i gotowe. Można udekorować zieleniną.
Mało zup jest w dziale więc wkleiłem taki banalny przepis, może komuś się przyda.
Zmieniony przez - Eltoro_KrK w dniu 2014-01-20 19:35:27
100g papryka czerwona
Mięso kroimy w kostkę, podsmażamy na pamie(może być też sucha patelnia, wytopi się po chwili trochę tłuszczu z mięsa)dodajemy sól, pieprz.
Następnie wszystko przerzucamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy majeranek, paprykę słodką, chilli, ziele angielskie, mały liść laurowy i gotujemy pod przykryciem do miękkości.
Gdy mięso trochę zmięknie wrzucamy pokrojoną paprykę, można dodać ziemniaka, marchewkę. Gotujemy 10-15min i gotowe. Można udekorować zieleniną.
Mało zup jest w dziale więc wkleiłem taki banalny przepis, może komuś się przyda.

Zmieniony przez - Eltoro_KrK w dniu 2014-01-20 19:35:27