Ja tej zupy zawsze robie więcej, więc przepisten jest na spory garnek ,ok6.duzych porcji, jeżeli checie ją zrobić tylko dla siebie to poprostu podzielcie składniki na pół. Bardzo polecam na jesienne dni, rozgrzewa porządnie i wspaniale smakuje

Składniki:
- 1kg. zmielonej wołowiny z udźca
-3 duże ,dojrzałe pomidory
- 3 papryki
- 3 cebule
- 2 soki wielowarzywne z tabasco ( ostatecznie pomidorowe)
- 1l. bulionu wołowego ( może to byc po prostu rosół, lub 2 kostki rozpuszczone we wrzątku)
- pół głowki czosnku
- puszka kukurydzy
- puszka fasoli czerwonej
- opakowanie słodkiej papryki, sól ,pieprz,czosnek w proszku wedlug uznania.
- olej do smażenia (ja użyłam słonecznikowy)
Przygotowanie:
Na oleju podsmażamy cebulke, gdy się zeszkli dodajemy miesko. Mieso posypujemy solą,pieprzem,slodką papryką i czosnkiem w proszku. Smażymy aby nie było surowe.
Do garnka dodajemy pokrojone w grubą kostkę papryki, gdy zmiękną dodajemy także pomidory.Podsmażamy ok.5min.
Nasępnie dolewamy bulion, doprowadzmy do wrzenia i nastepnie dolewamy obydwa soki.
Czosnek wyciskamy przez praske i dorzucamy do całości.
Pod sam koniec dodajemy kukurydzę i fasolę .Gotujemy ok. 50min. na wolnym ogniu.
Ja podaje z ciabatta i mozarella :)
Wartości na jedną dużą miskę (zakładając ze z garnka wyjdzie 6 porcji)
B:41,1
T:18,7
W:27,1
Błonnik:7,8
Kcal:430





Malinowy blog kulinarny - od str. 60 keto szama http://www.sfd.pl/[BLOG]_Cud,miód_i_MALINA_-t1082118.html