Siemka, swoją przygodę z siłownią zacząłem w sumie od lutego, lecz robiłem tylko nogi i brzuch(dużo by gadać), od września dorzuciłem resztę partii ciała, najbardziej bałem się z klatą bo mam wadę wzroku, a jak wyciska się to zwiększa się w głowie, przez co ponoć zwiększa się wada wzroku. Problem jest w tym, że dwa razy( w tym dzisiaj) po zrobieniu klaty, na następny dzień czuję większe ciśnienie w jednym oku niż w drugim+jak podczas pobytu na siłowni też tak jakoś dziwnie czuję te oczy :D Jakieś porady czy coś, bo jestem lekko zaniepokojony.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
musisz iść do lekarza, niektórzy z poważna wada wzroku wcale nie mogą ciężko ćwiczyć jak na siłowni
...
Napisał(a)
Tzn ja mam ok -1,5 jest to wada przy której nie potrzebuje nosić okularów wychodząc gdzieś, mam kolegów co mają po ok -6 i ćwiczą
...
Napisał(a)
mam znajomego który ma poważna wadę i lekarz zabronił mu dużego wysiłku ze względu na ciśnienie w gałce ocznej , ja lekarzem nie jestem nie znam się na wadach wzroku ale jeśli odczuwasz to co napisałeś lepiej idź do okulisty , nikt na forum nie postawi Ci diagnozy
...
Napisał(a)
Można obniżyć ciśnienie. Jedz owoce, szczególnie ciemne, jak aronia czy jagoda, w postaci surowej, soków lub innych przetworów. Jeśli jesz sporo soli (pow. 6 g), to możesz mieć nadciśnienie. Owoce mają dużo potasu - składnika pokarmowego, który obniża ciśnienie tętnicze krwi.
Nie zmienia to faktu, że powinieneś zasięgnąć opinii okulisty.
Nie zmienia to faktu, że powinieneś zasięgnąć opinii okulisty.
...
Napisał(a)
Ostatnio ogólnie mam przyspieszone tętno może to dlatego że jestem w fazie wzrostu, tak czy inaczej dzięki bd pił soki z aronii, co nie zmienia faktu, że lekarza mam dopiero w grudniu, ehh macie jakiś pomysł jak zastąpić wyciskanie na ławce?:D
...
Napisał(a)
robiłem badania 6 miesięcy temu i wyszło mi że mam podwyższone ciśnienie w oku teraz jak robiłem badania to wyszło takie same, rozmawiałem z lekarzem i powiedział mi że jeszcze zrobimy jedne badania za 6 miesięcy i jak wyniki będą takie same to najprawdopodobniej już takie mam ciśnienie w tym oku i nie muszę się przejmować normami
Licencjonowany Instruktor Kulturystyki
Członek "7 minutowego treningu"
Zmieniony przez - HardcorowyKowal w dniu 2014-11-02 01:45:32
Licencjonowany Instruktor Kulturystyki
Członek "7 minutowego treningu"
Zmieniony przez - HardcorowyKowal w dniu 2014-11-02 01:45:32
...
Napisał(a)
Tyle, że ja mam tylko po treningu klaty i czuję, że mam w jednym oku więsze niż w drugim
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!