Jestem studentem na AWF-ie, ostatnio na zajeciach judo tak niefortunnie upadłem , że zwichnąłem łokieć.....;/jestem teraz załamany całym tym zdarzeniem, bo lekarz mówił ,że ze sportem muszę sobie dać na spokój...;/a to dla mnie dramat.Rękę mam w gipsie na 3 tyg. Proszę o wypowiedzi osób, które miały podobne kontuzje stawu łokciowego.Czy możliwe jest, że będę miał w miare sprawny, i silny łokieć?? Opisujcie swoje przypadki.
...
Napisał(a)
Jestem studentem na AWF-ie, ostatnio na zajeciach judo tak niefortunnie upadłem , że zwichnąłem łokieć.....;/jestem teraz załamany całym tym zdarzeniem, bo lekarz mówił ,że ze sportem muszę sobie dać na spokój...;/a to dla mnie dramat.Rękę mam w gipsie na 3 tyg. Proszę o wypowiedzi osób, które miały podobne kontuzje stawu łokciowego.Czy możliwe jest, że będę miał w miare sprawny, i silny łokieć?? Opisujcie swoje przypadki.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Własnie jestem po rehabilitacji, reka w dalszym ciągu boli i nie wyprostuje się .Jutro ide do lekarza ortopedy i co mnie czeka czy dalsza rehabilitacja czy co?
Jestem własnie po rechabilitacji zwichnietego łokcia miałam gimnastykę,krio,magnetronik ręka w dalszym ciągu sie nie wyprostuje i boli ..Jutro mam wizytę u ortopedy jaki będzię dalszy ciąg leczenia?
...
Napisał(a)
Witam,
Jak potoczyła się rehabilitacja i jak sprawa teraz wygląda ???
Mam dokładnie tak samo zwichnięty łokieć ... ręka się nie prostuje i nie zgina do końca. Szynę gipsową miałem 3 tyg. Za kilka dni mam wizytę u ortopedy i czeka mnie rehabilitacja ....
Napisz jak to się skończyło i czy ręka już ok... Można trenować na siłce itp ????
Jak potoczyła się rehabilitacja i jak sprawa teraz wygląda ???
Mam dokładnie tak samo zwichnięty łokieć ... ręka się nie prostuje i nie zgina do końca. Szynę gipsową miałem 3 tyg. Za kilka dni mam wizytę u ortopedy i czeka mnie rehabilitacja ....
Napisz jak to się skończyło i czy ręka już ok... Można trenować na siłce itp ????
...
Napisał(a)
Witam wszystko zalezy od tego jak bedzie przeprowadzona rehabilitacja, to ze nie mozesz prostować i zginac po gipsie to normalna sprawa. Ogranbiczenie ruchomosci wynika z unieruchomienia. teraz trzeba powoli uruchamiac staw a także poprawic jego stabilność. Poprawa stabilności umozliwi dalsze ciwczenia i nie widzie problemu dla którego byś nie mogl dalej cwiczyc. Powrót do sportu mysle ze po około 6-8 miesiacach.
mgr fizjoterapii
terapeuta manualny
...
Napisał(a)
Właśnie mam w planach zrobić sobie 10 tyg. kuracje z OLIMP ARTHROBLOCK ..... Na zregenerowanie i odbudowę tego stawu łokciowego ....
Mam pytanie.... co nie pozwala mi wyprostować tej ręki do końca ???
Zastane ścięgna, staw łokciowy czy mięśnie ??????
Po trochu ćwiczę w domu zginanie i wyprost ale w środę dopiero idę na wizytę i dowiem się co z rehabilitacją ....
Mam pytanie.... co nie pozwala mi wyprostować tej ręki do końca ???
Zastane ścięgna, staw łokciowy czy mięśnie ??????
Po trochu ćwiczę w domu zginanie i wyprost ale w środę dopiero idę na wizytę i dowiem się co z rehabilitacją ....
...
Napisał(a)
torebka stawowa jest obkurczona to naturalne po takim unieruchomieniu. troche zabiegów terapii manualnej i powinno byc ok, dodatkowo dobrze by bylo zrobic rtg kontrolny.
1
mgr fizjoterapii
terapeuta manualny
...
Napisał(a)
Widzę kolego,że z racji wykonywanego zawodu znasz się na rzeczy .....
Robiłem RTG kontrolne tydzień po noszeniu gipsu .... wszystko w normie.....
Tak to wyszło:
OLIMP ARTHROBLOCK ..... Na zregenerowanie i odbudowę tego stawu łokciowego .... Chce zrobić kuracje 10 tygodniową ... da to coś ???
Pozdro
Zmieniony przez - klosiol w dniu 2010-01-04 23:47:23
Zmieniony przez - klosiol w dniu 2010-01-04 23:47:51
Zmieniony przez - klosiol w dniu 2010-01-04 23:48:17
Robiłem RTG kontrolne tydzień po noszeniu gipsu .... wszystko w normie.....
Tak to wyszło:
OLIMP ARTHROBLOCK ..... Na zregenerowanie i odbudowę tego stawu łokciowego .... Chce zrobić kuracje 10 tygodniową ... da to coś ???
Pozdro
Zmieniony przez - klosiol w dniu 2010-01-04 23:47:23
Zmieniony przez - klosiol w dniu 2010-01-04 23:47:51
Zmieniony przez - klosiol w dniu 2010-01-04 23:48:17
...
Napisał(a)
Możesz brac te tabletki tylko one słuza jako odbudowa stawu i regeneracja ale nie zastepuja rehabilitacji. Zdjecia wporzadku po nastawieniu i unieruchomieniu. Teraz stopniowo trzeba odzyskac pelny zakres ruchomosci, stabilnośc i na końcu siłe
mgr fizjoterapii
terapeuta manualny
...
Napisał(a)
Wiem przecież,że na pierwszym miejscu rehabilitacja i ćwiczenia tego łokcia a kuracja swoją drogą .....
Jutro wizyta u ortopedy ... tzn dwóch różnych lekarzy bo wole mieć pewność,że wszystko jest ok.... Dam znać jakie rokowania na przyszłość.
Pozdrawiam i dzięki za info
Jutro wizyta u ortopedy ... tzn dwóch różnych lekarzy bo wole mieć pewność,że wszystko jest ok.... Dam znać jakie rokowania na przyszłość.
Pozdrawiam i dzięki za info

...
Napisał(a)
ELo,
Chodzę już na rehabilitacje ....
Krioterapia
DD
Gimnastyka
Basen i ćwiczenia w domu....
Miejmy nadzieje, że to pomoże ...
Chodzę już na rehabilitacje ....
Krioterapia
DD
Gimnastyka
Basen i ćwiczenia w domu....
Miejmy nadzieje, że to pomoże ...
...
Napisał(a)
Na czym polega gimnastyka?? Prowadzi ktoś z tobą indywidualna terapie tego łokcia?? Wiadomo że najlepsze rezultaty takie postępowanie właście przyniesie
1
mgr fizjoterapii
terapeuta manualny
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!