Szacuny
2
Napisanych postów
41
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
317
Mam pytanie...Juz od dluzszego czasu cwicze akrobatyke, breakdance i slowo..Mam dobrze umiesnione nogi. Na lewej nodze od wew od gory az do lydki zrobila mi sie taka zyla. NIe jest ona jakas pokrecona, ale idzie prosto, jak wezme naciagne reka skore to widac ja bdb. Czy to jakies sklonnosci ku zylakom? Czy to normalny objaw treningow i rozwoju miesni nog? Na prawej nodze tak nie mam.
Szacuny
0
Napisanych postów
2
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
8
zapalenie zył..? a moze to mieć zwiazek z kręgosłupem..?? Bo ostatnio miałam mały wypadek.. chłopak grajacy w "gruszke" nie trafił w nią a ale za to trafił mnie w dolnia część kregosłupa bo stałam nie daleko tej marszyny ... na rezonansach nic niewykryło, rzadnego urazu.. ale po tym incydencie zaczełam miec problemy z żyłami..
Szacuny
2
Napisanych postów
41
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
317
Tylko ze na prawej nodze nie mam nic, a na lewej mam od wew strony.Ta od polowy uda w dol bokiem od wew strony i az do lydki, tam sie tak rozdziela na dwie i na lydce jakby ta zyla zanika. Hmm sam nie wiem.
Szacuny
0
Napisanych postów
4
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
4
Heja! Na moich nogach żyły stają się coraz bardziej widoczne. Jestem osobą aktywną fizycznie, ale w obecnej sytuacji nie wiem jakie sporty mogę uprawiać, a jakie sa przeciwskazane. Boje się że zbyt forsowny wysiłek pogoszy stan moich żył. Może ktoś z was ma podobny problem?
Szacuny
5
Napisanych postów
32
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
31
grax, mam to samo. Tylko na jednej nodze, jak naciagne skore wyrazna zyla od uda przez lydke az do kostki. Nie forsuje specjalnie, cwicze troche, 2-3 razy w tygodniu, lekko. Ponadto pokazaly sie widoczne zylki z przodu na kosci piszczelowej (wciaz ta sama noga). Myslalem, ze to zylaki, ale te maja inny opis. Nie bola mnie, po prostu sa. Mam tez jeden zylak pod kolanem na zgieciu i ten jest wlasnie taki niebieski jak w opisie. Czy te zyly to normalne? Pewnie bede musial sie przejsc do lekarza, zeby sie upewnic.
Szacuny
0
Napisanych postów
4
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1737
Na lewej nodze mam jedną widoczną żyłę, która uwidacznia się przy kostce idzie przez łydkę aż do połowy uda, na prawej jak ostro poćwiczę to na 'froncie' łydki pojawiają się 4 żyły - fajnie to wygląda więc nie narzekam
a mój bf w granicach 10%