Hej mam pytanie jak prawidłowo się rozgrzać na dipy ? pomijając rozgrzewkę tą standardową cardio+rozciąganie dynamiczne bo aktualnie jestem zbyt słaby żeby zrobić serie rozgrzewkowe w tym ćwiczeniu ostatnio po zrobieniu tego ćwiczenia przez 4 dni mnie bark bolał i boje się że w końcu jakąś kontuzje złapie dodam też że jest to u mnie 1 ćwiczenie w planie
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Na rozgrzewkę możesz robić zwykłe, wąskie, ale nie za dużo żeby mieć siłe na dipy, to ten sam ruch PUSH. W obawie przed barkiem robiłbym do 90stopni nie więcej i powinno byc dobrze, a jak do tej wysokosci cos strzyka czy boli, to 80,70..
...
Napisał(a)
Ale to chcesz dipy tylko robić, ja do dipów się nie rozgrzewam bo to jest jedno z ostatnich ćwiczen u mnie
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Może. Problemem nie jest kiepska rozgrzewka tylko błędny techniczne?
Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/
...
Napisał(a)
ToTylkoJaaHej mam pytanie jak prawidłowo się rozgrzać na dipy ? pomijając rozgrzewkę tą standardową cardio+rozciąganie dynamiczne bo aktualnie jestem zbyt słaby żeby zrobić serie rozgrzewkowe w tym ćwiczeniu ostatnio po zrobieniu tego ćwiczenia przez 4 dni mnie bark bolał i boje się że w końcu jakąś kontuzje złapie dodam też że jest to u mnie 1 ćwiczenie w planie
To zacznij od jakiejś wersji łatwiejszej np z gumami lub na maszynie. Jeśli siłowo nie jesteś gotowy na dipy to łatwo się uszkodzić w tym ćwiczeniu.
...
Napisał(a)
TomQ-MAGMoże. Problemem nie jest kiepska rozgrzewka tylko błędny techniczne?
technicznie robię dobrze a po zatym to akurat jest dość proste ćwiczenie jak chodzi o technikę myślę że to chodzi o moją wagę bo jestem wysoki strasznie przez to ciężki i to jest pierwsze ćwiczenie u mnie w planie a jak narazie robię po 7-8 max powtórzeń w serii
...
Napisał(a)
rion10ToTylkoJaaHej mam pytanie jak prawidłowo się rozgrzać na dipy ? pomijając rozgrzewkę tą standardową cardio+rozciąganie dynamiczne bo aktualnie jestem zbyt słaby żeby zrobić serie rozgrzewkowe w tym ćwiczeniu ostatnio po zrobieniu tego ćwiczenia przez 4 dni mnie bark bolał i boje się że w końcu jakąś kontuzje złapie dodam też że jest to u mnie 1 ćwiczenie w planie
To zacznij od jakiejś wersji łatwiejszej np z gumami lub na maszynie. Jeśli siłowo nie jesteś gotowy na dipy to łatwo się uszkodzić w tym ćwiczeniu.
siłowo jest git gumy nie mają sensu jak jestem bez nich w stanie wykonać 7-8 powtórzeń z czego to 8 to już upadek mięśniowy zapomniałem dodać że ból jest w pierwszej seri dość mocny w drugiej slaby a w 3-4 już go nie ma i wszystko jest git
...
Napisał(a)
Osobiście bym nie twierdził że dipy to ćwiczenie proste technicznie
Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/
...
Napisał(a)
TomQ-MAGOsobiście bym nie twierdził że dipy to ćwiczenie proste technicznie
no dla niektórych może to być trudne ale wiadomo każdy się uczy inaczej dla niektórych będzie to naprawdę trudne ćwiczenie dla niektórych nie ja na szczęście z tym problemu nie mam jeżeli chodzi o technikę ;p
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!