Witam, od jakiegoś czasu zaobserwowałem pewien problem, który pojawia się kiedy biegam, wykonuję różnego rodzaju podskoki czy też inne ćwiczenia aerobowe. Otóż objawia się to jako uczucie klikania w głowie po lewej stronie, w okolicach ucha, skroni.. Nie potrafię dokładnie zlokalizować źródła, ponieważ nie sprawia to żadnego bólu, jedynie słyszę to. Problem mam odkąd pamiętam, ale dopiero teraz mnie to zaintrygowało. Miał ktoś podobny problem i wie jak temu zaradzić? Do kogo się z tym zgłosić? Dodam, że podczas zwykłych ćwiczeń siłowych problem nie występuje, lub jest na tyle mały, że nie zwracam w ogóle na to uwagi. Dodam również, że bieganie szybko mnie męczy i czuje się często otępiały i mocno zmęczony po krótkim dystansie, czy to "klikanie" może mieć na to wpływ?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Masz uczucie klikania w głownie czy jest klikanie rzeczywisty słyszalny dźwięk ? który wówczas może pochodzić z odcinka szyjnego kręgosłupa
Zmieniony przez - BPL-G w dniu 2017-08-21 13:48:27
Zmieniony przez - BPL-G w dniu 2017-08-21 13:48:27
...
Napisał(a)
Ja miałem czasami takie klikanie ale tylko jak chodziłem, jest to prawdopodobnie staw skroniowo żuchwowy, może masz jakoś wadę w tym stawie i jest w złej pozycji, może asymetria szczeki? Można by zacząć od rodzinnego. Czy klikanie ma na to wpływ?, nie wiadomo pierw trzeba by odpowiedzieć na pytanie czym jest spowodowane a dopiero potem czy może korelować ze sobą.
...
Napisał(a)
Jak ma zamkniętą buzię to TMJ nie będzie miał jak klikać
Zmieniony przez - BPL-G w dniu 2017-08-21 22:13:29
Zmieniony przez - BPL-G w dniu 2017-08-21 22:13:29
...
Napisał(a)
ja mam takie klikanie też zauważyłem jak szeroko otworzę szczękę z zamkniętymi/otwartymi ustami, podobny dzwięk do mlaskania, może podczas ruchu wytwarzają się jakieś przeciążenia
...
Napisał(a)
podczas ruchu oczywiście jak najbardziej jest to możliwe i warto tego nie zaniedbać i wybrać się na terapię żeby nie doszło do zdegenerowania krążka w tym stawie
...
Napisał(a)
Kiedyś takie coś miałem, czułem jak by nadchodziło taką fala następnie jak by wybuchalo/pękało bardzo kiepskie odczucia .tutaj by się zgadzało, bo wtedy u mnie szło multum stymulantów
Ale była praca do tego bramki i na bramkach raczej zawsze się dość grubo bawilosmy przez jakiś okres czasu
Opis z neta by się zgadzał
espół eksplodującej głowy to rzadkie zaburzenie neurologiczne, które charakteryzuje się nagłymi halucynacjami słuchowymi, takimi jak głośne huki lub eksplozje w głowie. Przyczyny tego zaburzenia mogą obejmować dysfunkcję układu nerwowego, stres i zmęczenie oraz używanie substancji psychoaktywnych.
Ale była praca do tego bramki i na bramkach raczej zawsze się dość grubo bawilosmy przez jakiś okres czasu
Opis z neta by się zgadzał
espół eksplodującej głowy to rzadkie zaburzenie neurologiczne, które charakteryzuje się nagłymi halucynacjami słuchowymi, takimi jak głośne huki lub eksplozje w głowie. Przyczyny tego zaburzenia mogą obejmować dysfunkcję układu nerwowego, stres i zmęczenie oraz używanie substancji psychoaktywnych.
treningi,suplementacja,odblokowanie [email protected]
...
Napisał(a)
Opisany problem wydaje się jakimś zaburzeniem pracy błędnika, czy też jakichś mechanizmów wewnątrz ucha. Ciężko jest tutaj doradzić z czego on wynika i co zrobić, aby pozbyć się problemu. Najprostszym rozwiązaniem będzie po prostu wybrać się do lekarza rodzinnego i on skieruje Ciebie do specjalisty, czyli w takiej sytuacji laryngologa. On już będzie wiedział jakie badania specjalistyczne należy wykonać w dalszej diagnozie problemu. Jeżeli nie chcesz czekać xx miesięcy, to pozostaje wizyta specjalistyczna.
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
Byłam kilka razy u laryngologa. Dwa tygodnie temu dostałam sterydy do nosa, ale nic nie pomogły. Przy szeroko otwartej buzi podczas skakania nic nie słyszę
...
Napisał(a)
Rozumiem Twój problem, ale my, czyli forum sportowe nie jest miejscem ku temu, żeby diagnozować problemy zdrowotne, s tym bardziej sugerować jak je leczyć, po przeczytaniu opisu problemu. Od tego są lekarze specjaliści i jeżeli jak do tej pory pomoc lecznicza lekarza nie pomogła, to należy iść do niego na kolejne konsultacje i dalszy proces leczenia. Być może jakieś bardziej skomplikowane i dokładne badania. Zdecydowanie on będzie wiedział co należy zrobić w takiej sytuacji, a nie my. Mu możemy doradzić Tobie odnośnie do aktywności fizycznej, odżywiania, lub suplementów diety.
Moderator działu Odżywianie
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!