Jak zapewne każda osoba mająca solidne pojęcie o ćwiczeniach i odżywianiu macie świadomość z totalnej kpiny jaką jest większość wiedzy o kulturystyce pochodzącej z tego czasopisma.Temat ten nie tylko ma na celu pokazanie nowicjuszom jakie bzdury można tam znaleźć (co może skończy tematy typu "Czy ten trening z Men`s health jest dobry na mase" albo "bo w Men`s health napisali..") ale zebranie największych głupot jakie udało Wam się znaleźć przy lekturze tego czasopisma lub ich strony www.Nie wiem co tam siedzą za specjaliści (ale na oko po fotkach żaden nie ma więcej niż 35 w bicepsie , a to wiele wyjaśnia;p) ale ich wymysły często przebijają Panią Domu i inne kobiece,plotkarskie pisma.Oczywiście zaznaczę że tego shitu nie kupuje ale często dostaje za darmo i z nudy szukam właśnie takich głupot żeby się pośmiać.Nie ukrywam że artykuły są ciekawie napisane i fajnie się je czyta- ale merytorycznie (w zakresie ćwiczeń)- totalne dno- i są wręcz niebezpieczne dla początkujących, którzy nie odróżnią totalnej bzdury od wartościowej informacji....
Zacznę od tego co mnie najbardziej przy ostatniej lekturze rozbawiło
Grudzień 2011 str 98
"Znudziło mi się wyciskanie sztangi.Co mogę robić zamiast tego?
-spróbuj wykonywać wyrzuty piłką lekarską.Połóż się tyłem na ławce,tak jakbyś przygotowywał się do wyciskania sztangi,ale zamiast gryfu złap piłkę(...)Teraz wypchnij ją dynamicznym ruchem,tak by poleciała jak najwyżej to możliwe.Złap ją,przyciągnij z powrotem do klatki i wyrzuć ją raz jeszcze.."
Tak więc panowie, przy następnym cyklu na masę wiecie co robić na klatkę ZAMIAST wyciskania :)
Zacznę od tego co mnie najbardziej przy ostatniej lekturze rozbawiło
Grudzień 2011 str 98
"Znudziło mi się wyciskanie sztangi.Co mogę robić zamiast tego?
-spróbuj wykonywać wyrzuty piłką lekarską.Połóż się tyłem na ławce,tak jakbyś przygotowywał się do wyciskania sztangi,ale zamiast gryfu złap piłkę(...)Teraz wypchnij ją dynamicznym ruchem,tak by poleciała jak najwyżej to możliwe.Złap ją,przyciągnij z powrotem do klatki i wyrzuć ją raz jeszcze.."
Tak więc panowie, przy następnym cyklu na masę wiecie co robić na klatkę ZAMIAST wyciskania :)