Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

"twarde pięści"

temat działu:

Sztuki Walki

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 11982

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 1031 Wiek 33 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 9023
Jak w temacie nie wiem czy to jest jakis w tym sens, ale pomyslałem, że na pewno w sile uderzenia i odczucia tego bólu u "przeciwnika" jakis mały procent odgrywa mocna pięść, tzn., że uderzona z takim samą mocą i techniką będzie bardziej boleć ta mocna pięść niż jakaś delikatna ... wiec jakie są sposoby na nią ?? na razie przychodzi mi tylko na myśl pompki na kostkach na twardych powierzchniach, chropowatych itp.

no chyba, ze mylę się ze swoją teorią to wyrzuccie temat za nim zostane publicznie wyśmiany
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Najnowsza odpowiedź. Aktualizacja:
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 677 Wiek 34 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 22984
Taaa hehehe Moim zdaniem większa dłoń nie wiele zmienia, lepiej przyłożyć się do techniki i treningu SW a nie skupiać się na twardszych kostkach lub większych dłoniach
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 519 Wiek 33 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 3512
Nie znam innych pięsci niz Twarde bo kazde są takie

Nie zaznajesz szczęscia ? Ćwicz by być wielkim i odbierać je innym ! For OmiX

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 1031 Wiek 33 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 9023
No to może ujmę to tak, że taka grubsza skóra była, tak sie utwardziła jak np gitarzysci mają na opuszkach palców (czesciej lewej reki)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 4405 Wiek 6 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 46052
Pompki na kościach są ok.
Zaawansowani sobie mogą też na twardym worku trenować (z umiarem)

"The wise win before the fight, while the ignorant fight to win."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 77 Napisanych postów 11983 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 79498
Tzw.seikeny są o.k.tylko trzeba uważać,żeby robić je na właściwych kostkach,one się utwardzają,ale jest jednak skutek uboczny.Dłonie po długotrwałym pompowaniu seikenów i uderzania w różne twarde przedmioty i worek na pewno się utwardzają,ale nie wyglądają ładnie.Sam mam "bulwy" dzikiego mięska na dwóch pierwszych kostkach,a panie wielką uwagę zwracają na dłonie u mężczyzn i kilka razy się spotkałem z pytaniami co mi się w piąstki stało.

Raczej ustapić niż zranić,raczej zranić niz okaleczyć,raczej okaleczyć niż zabić,prędzej zabić samemu,niż dać się zabić.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 12 Napisanych postów 4405 Wiek 6 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 46052
Mnie to akurat u facetów nie przeszkadza (a wrecz nie lubie jakos dłoni wypielęgnowanych jak u panienek), ale może mam już skrzywienie potreningowe

"The wise win before the fight, while the ignorant fight to win."

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 24 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 242
J/w pompki na piąstkach
Ale muszę się zgodzić, że nie wygląda to zbyt klawo, sam mam takie "mamucie kostki" ... Najlepiej jakbyś zaczął robić na razie na dywanie, bo od razu na kafelkach czy betonie nie radzę i dobrze by było jakbyś sobie nadgarstek bandażem unieruchomił ...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 14 Napisanych postów 645 Wiek 33 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 8766
noo to żeby utwardzić pięści to trzeba robić pompki na kostkach i uderzać w twarde obiekt typu worek oczywiście
no a ty uprawiasz jakieś SW bo tak to po co ci te twarde pięści ??
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 24 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 242
Wczytaj się w to co napisał, chce mieć twardy pięści, aby zadawać więcej bólu przeciwnikowi, jak się domyślam w jakimś starciu ulicznym ...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 14 Napisanych postów 645 Wiek 33 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 8766
no dobra ale same twarde pięści nie wystarczą tu potrzebna jest technika
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 4 Napisanych postów 1922 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 7236

"odrobina aromatu zawsze pozostaje na ręce która podaje ci różę"

http://www.sfd.pl/Shula/WFC_CHALLENGE/Dziennik_Blog.2011/2012r.-t803927.html 

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

SPWL Wrocław

Następny temat

Szukam ochaniaczy z dopuszczeniem WTF

Wiosna na pelnej
Polecane artykuły