Szacuny
5
Napisanych postów
1031
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
9023
Jak w temacie nie wiem czy to jest jakis w tym sens, ale pomyslałem, że na pewno w sile uderzenia i odczucia tego bólu u "przeciwnika" jakis mały procent odgrywa mocna pięść, tzn., że uderzona z takim samą mocą i techniką będzie bardziej boleć ta mocna pięść niż jakaś delikatna ... wiec jakie są sposoby na nią ?? na razie przychodzi mi tylko na myśl pompki na kostkach na twardych powierzchniach, chropowatych itp.
no chyba, ze mylę się ze swoją teorią to wyrzuccie temat za nim zostane publicznie wyśmiany
Szacuny
4
Napisanych postów
677
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
22984
Taaa hehehe Moim zdaniem większa dłoń nie wiele zmienia, lepiej przyłożyć się do techniki i treningu SW a nie skupiać się na twardszych kostkach lub większych dłoniach
Szacuny
77
Napisanych postów
11983
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
79498
Tzw.seikeny są o.k.tylko trzeba uważać,żeby robić je na właściwych kostkach,one się utwardzają,ale jest jednak skutek uboczny.Dłonie po długotrwałym pompowaniu seikenów i uderzania w różne twarde przedmioty i worek na pewno się utwardzają,ale nie wyglądają ładnie.Sam mam "bulwy" dzikiego mięska na dwóch pierwszych kostkach,a panie wielką uwagę zwracają na dłonie u mężczyzn i kilka razy się spotkałem z pytaniami co mi się w piąstki stało.
Raczej ustapić niż zranić,raczej zranić niz okaleczyć,raczej okaleczyć niż zabić,prędzej zabić samemu,niż dać się zabić.
Szacuny
1
Napisanych postów
24
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
242
J/w pompki na piąstkach
Ale muszę się zgodzić, że nie wygląda to zbyt klawo, sam mam takie "mamucie kostki" ... Najlepiej jakbyś zaczął robić na razie na dywanie, bo od razu na kafelkach czy betonie nie radzę i dobrze by było jakbyś sobie nadgarstek bandażem unieruchomił ...
Szacuny
14
Napisanych postów
645
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
8766
noo to żeby utwardzić pięści to trzeba robić pompki na kostkach i uderzać w twarde obiekt typu worek oczywiście
no a ty uprawiasz jakieś SW bo tak to po co ci te twarde pięści ??