Witam, chcialabym dowiedziec sie jakie sa wymogi startow w zawodach fitnnes dla kobiet.Jak dlugo trenuja kobiety ktore w nich startuja,kategorie itd. Z gory dziekuje za wszelkie udzielone mi na ten temat informacje. Pozdr :)
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Na początek polecam zapoznać się z zawodami dla początkujących zawodników , co roku odbywają się Debiuty http://www.pzkfits.pl/zawody/kif2010/20100327_debiuty/index.html
Fitness gimnastyczne kobiet jest w kategorii open , sylwetkowe jest do 163cm i powyzej 163cm. W gimnastycznym są trzy rundy (program dowolny 90sekund, ocena sylwetki w stroju bikini (eliminacje) , ocena sylwetki w stroju bikini (finały)). W sylwetkowym podobnie trzy rundy (ocena sylwetki w stroju bikini , ocena sylwetki w stroju jednoczesciowym , ocena sylwetki w stroju bikini (finały)).
Debiuty są dla wszystkich , kupujesz za 20zl licencję debiutanta , potem weryfikacja zawodników , kolejne 40zl wpisowego :) i wchodzisz na wage :)
Fitness gimnastyczne kobiet jest w kategorii open , sylwetkowe jest do 163cm i powyzej 163cm. W gimnastycznym są trzy rundy (program dowolny 90sekund, ocena sylwetki w stroju bikini (eliminacje) , ocena sylwetki w stroju bikini (finały)). W sylwetkowym podobnie trzy rundy (ocena sylwetki w stroju bikini , ocena sylwetki w stroju jednoczesciowym , ocena sylwetki w stroju bikini (finały)).
Debiuty są dla wszystkich , kupujesz za 20zl licencję debiutanta , potem weryfikacja zawodników , kolejne 40zl wpisowego :) i wchodzisz na wage :)
...
Napisał(a)
a co do czasu ile takie dziewczyny trenują - znam jedną , która po 2 latach treningów zdobyła Mistrzostwo Polski w sylwetkowym , inna V-ce MP w gimnastycznym ale ma duże zaplecze akrobatyczne , w zasadzie trenuje od dziecka.
...
Napisał(a)
W takim razie jesli chodzi o sylwetkowe to w miare szybko mozna sie do tego przygotowac..wiesz moze jakie suple sa zalecane, bo ja narazie staram sie tylko jedzonko natualne i czasem jakies bialko, ale wydaje mi sie, ze to za malo.Czy uwazasz ze znalezienie prywatnego trenera, ktory moglby mnie jakos poprowadzic w tym kierunku jest dobrym rozwiazaniem?
...
Napisał(a)
Nie sugeruj sie , że sylwetkowe jest łatwe :) bo wcale takie nie jest , żeby przetrwać okres przed zawodami dziewczyna naprawdę musi mieć jaja!! Taka dieta wykańcza fizycznie i psychicznie ...
No właśnie i tu pojawia się pewien problem - czy prywatny trener jest na tyle kompetentny by prowadzić zawodnika na zawody. Najlepiej wybrać takiego , który albo sam startował albo prowadzi kogoś innego. To droga sprawa ale jesli chcesz poważnie myśleć o zawodach - konieczna . W sylwetkowym jest o tyle lepiej niz w kulturystyce kobiet, że dziewczyny prezentują przyjemną dla oka , delikatnie umięśnioną sylwetkę ale zapewniam Cię , że jesli chcialabys sie liczyc na zawodach bedziesz musiała BARDZO się temu poświęcić .
No właśnie i tu pojawia się pewien problem - czy prywatny trener jest na tyle kompetentny by prowadzić zawodnika na zawody. Najlepiej wybrać takiego , który albo sam startował albo prowadzi kogoś innego. To droga sprawa ale jesli chcesz poważnie myśleć o zawodach - konieczna . W sylwetkowym jest o tyle lepiej niz w kulturystyce kobiet, że dziewczyny prezentują przyjemną dla oka , delikatnie umięśnioną sylwetkę ale zapewniam Cię , że jesli chcialabys sie liczyc na zawodach bedziesz musiała BARDZO się temu poświęcić .
...
Napisał(a)
Dobrze zdaje sobie z tego sprawe. Jest to cos co mnie fascynuje i w imie tego jestem w stanie sie poswiecic.Czy jestes w stanie mi kogos polecic kto sie zna na rzeczy?
...
Napisał(a)
Jest wielu trenerów w kraju , zależy skąd jesteś , bo dojeżdzanie raz w tygodniu pareset km nie dość , że uciążliwe to jeszcze w porównaniu do codziennych spotkań będzie mało efektywne, ale nie oznacza to, że nie da się zrobić w ten sposób formy , bo i tak 90% zależy od Ciebie
...
Napisał(a)
http://www.hitec.home.pl/kulturystyka_i_fitness/757287270
Wlasnie znalazlam strone i tu jest wszystko dokladnie opisane :)
Wlasnie znalazlam strone i tu jest wszystko dokladnie opisane :)
...
Napisał(a)
spoko , troche to ogólny opis i zero słowa o diecie , a okres przygotowań do zawodów na pewno nie trwa 4-6tyg raczej trzy razy dłużej :)
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!