Składniki:
100g makaronu penne
50g wołowiny
100g piersi z kury
1 cebula
1 ząbek czosnku
100g jagurtu naturalnego
1 całe jajko
2 białka
świeża bazylia
parmezan (opcjonalnie)
Wykonanie:
Cebule i czosnek kroimy drobno i podsmażamy na patelni do momentu zeszklenia. Mięso kroimy na małe kawałeczki i wrzucamy na patelnię do cebuli i czosnku doprawiamy solą i pieprzem. W międzyczasie gotujemy makaron i robimy masę jajeczno-jogurową. Do miseczki wbijamy 1 całe jajo i 2 białka, jogurt naturalny, doprawiamy solą,pieprzem, świeżą poszatkowaną bazylią i mieszamy.
Makaron odcedzamy ale nie studzimy(!) i wrzucamy z powrotem do garnka dodajemy nasze mięsko i naszą masę jajeczno-jogurtową. Garnek kładziemy na mały ogień i mieszamy dokładnie żeby wszystko się ładnie ścięło i gotowe :)
Wykładamy na talerz i na koniec możemy posypać parmezanem :)
Smacznego:)
P.S.Wartości i foto dodam jutro
100g makaronu penne
50g wołowiny
100g piersi z kury
1 cebula
1 ząbek czosnku
100g jagurtu naturalnego
1 całe jajko
2 białka
świeża bazylia
parmezan (opcjonalnie)
Wykonanie:
Cebule i czosnek kroimy drobno i podsmażamy na patelni do momentu zeszklenia. Mięso kroimy na małe kawałeczki i wrzucamy na patelnię do cebuli i czosnku doprawiamy solą i pieprzem. W międzyczasie gotujemy makaron i robimy masę jajeczno-jogurową. Do miseczki wbijamy 1 całe jajo i 2 białka, jogurt naturalny, doprawiamy solą,pieprzem, świeżą poszatkowaną bazylią i mieszamy.
Makaron odcedzamy ale nie studzimy(!) i wrzucamy z powrotem do garnka dodajemy nasze mięsko i naszą masę jajeczno-jogurtową. Garnek kładziemy na mały ogień i mieszamy dokładnie żeby wszystko się ładnie ścięło i gotowe :)
Wykładamy na talerz i na koniec możemy posypać parmezanem :)
Smacznego:)
P.S.Wartości i foto dodam jutro
1