Wychodza po prostu wspaniałe
SKŁADNIKI:
- 2 jajka
- 250 g twarogu półtłustego
- 140 g serka tutti 0%
- 4 łyżki mąki ziemiaczanej
- 3 łyżki WPC 80%
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 10 ml vanilla sugar free (lub innego słodzidła)
PRZYGOTOWANIE:
- twaróg, serek, słodzidło blenderujemy z odrobina wody do uzyskania gładkiej masy
- dwa żółtka miksujemy, dodajemy mase twarogową, dodajemy mąkę ziemiaczana i WPC i dalej miksujemy
- białka ubijamy na sztywną piane i delikatnie mieszamy z masą twarogową.
Tak powstałą mase przekładamy do foremek i wkladamy do piekarnika na ok 35 min w 180 stopniach.
Po upieczeniu zostawiamy w uchylonym piekarniku żeby ostygły.
Jeśli posiadamy szprycownice wypełniamy je ulubionymi konfiturami (u mnie dżem jabłkowy własnej roboty).
MAKROSY całości:
B 84.77
W 54.62
T 22.97
KCAL 765
makro liczone bez dżemu





Zmieniony przez - lodzianin1 w dniu 2015-03-10 18:35:36