Szacuny
111
Napisanych postów
3640
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
72555
Wiec sprawa wyglada tak...
Jutro ide do lekarza bo strasznie boli mnie gardło, chyba mam angine. Majówke jakos przezyje ale w sobote ide na 18stke kolegi.
Czy poloczenie kilku piwek z antybiotykiem ktory pewnie dostane bedzie miał jakies STRASZNE ^^ skutki.
Wywioza mnie nogami do przodu czy dam rade wypic te 3 piwka i potanczyc sobie ;)
Szacuny
0
Napisanych postów
32
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
1301
Angina to powazna sprawa, a zwlaszcza niedoleczona. Wiem to po sobie, kiedys mialem angine i przy braniu antybiotykow popilem, niby nic sie nie stalo, a po tygodniu angina wrocila z wzmocniona sila. Do teraz nie moge pic nic zimnego, a minelo juz pare lat (nie daj boze mleko zimne!) bo odrazu mam problemy z gardlem. Takze lepiej sobie daruj te piwa.
Szacuny
0
Napisanych postów
1
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
3
na anginę nie zawsze trzeba brać antybiotyki. jak masz anginę na tle wirusowym to nie musisz a nawet nie powinieneś brać antybiotyków. powiedz lekarzowi, zeby ci zrobił test na paciorkowca Quickvue on sprawdza czy angina jest wirusowa czy bakteryjna. jak ci wyjdzie, że bakteryjna to niestety antybiotyki i niestety będziesz musiał nie pić, ale 80% angin jest wirusowych więc może obejdzie się bez tego. no i powiedz lekarzowi jaką masz sytuację i zapytaj jego o zdanie.
Szacuny
0
Napisanych postów
120
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
934
Ogólnie też mam problem bo nie wiem czy mam angine wirusową czy bakteryjną. Lekarka przepisała mi Ospen 1000 (pelicytyne), biorę jeszcze Cholisept i płukam gardło szałwią. Boli mnie od środy. Antybiotyk biore od wczoraj jakieś 20h temu. Dzisiaj prawie mnie nic nie boli. Majówka się zbliża więc chciałbym troche popić ;)) Nie wiem czy przestać brać czy mogę pić i brać antybiotyk.
Z góry dzięki
Zmieniony przez - sebmen7 w dniu 2010-04-30 14:07:19
Zmieniony przez - sebmen7 w dniu 2010-04-30 14:10:10