Czego potrzebujemy:
- 600 g jabłek
- 20 g erytrytolu
- łyżeczka cynamonu
- łyżka soku z cytryny
- 170 g mąki pszennej lub orkiszowej
- 20 g mąki kokosowej
- 20 g wpc/izolatu
- 1 jajko
- 150 g naturalnego skyru
- 40 g erytrytolu ( do jabłek )
- 15 g masła
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
Jak zrobić:
Mąki, wpc, erytrytol, proszek do pieczenia mieszamy w misce, dodajemy jajko, skyr, ciepłe masło i wszystko zagniatamy. Ciasto zostawiamy na kwadrans. Jabłka obieramy, ścieramy na tarce na grubych oczkach. Na patelnię lub do garnuszka wlewamy pół szklanki wody, wrzucamy jabłka, dodajemy erytrytol, cynamon, sok z cytryny i wszystko dobrze mieszamy. Dusimy około 10 minut co chwilę mieszając. Tortownicę lub inną blaszkę o średnicy około 24 cm wykładamy na spodzie papierem do pieczenia. Ciasto dzielimy na trzy części. Dwoma wyklejamy spód i boki blaszki na wysokość około 2 cm. Jeśli ciasto będzie się za bardzo kleić - podsypujcie mąką. Spód podpiekamy około 8 minut w 180 stopniach. Na podpieczony spód wykładamy jabłka. Resztę ciasta wałkujemy i wycinamy paski, które układamy na jabłkach. Całość pieczemy około 35 minut w 180 stopniach. Gotowe. Najlepsza na ciepło.
Wartości odżywcze:
Całość to 1315 kcal.
Białko 66 g, Tłuszcze 27 g, Węglowodany 209 g.
Niby przepis prosty, trzeba będzie przetestować
Niby tak, ale trzeba mieć to coś, bo nawet robiąc krok po krou to się da spierniczyć
Musiałem dodac wiecej mąki bo za bardzo sie kleiło
wiadomo trzeba pod siebie dostosować. Trzymając sie w 100% przepisu każdemu inny wyjdzie.
I was into this iss https://mxplayer.pro/ ue and tired to tinker around to check if its possible but couldnt get it done. Now that i have seen the way you did it, thanks guys
with
regards