Witam. Gdy rok temu zaczynałem przygodę z bieganiem etc, mogłem bez problemu biec przez 30-40 minut. Potem po pół roku przestałem biegać regularnie, ale dalej ćwiczyłem. Teraz gdy znowu biegam, to po kilku minutach zaczynają mnie boleć łydki. Gdy przestaję biegać, to łydki również przestają od razu boleć. Tak samo z marszem. Miałbym zrobić sobie przerwę jakąś? Dodam, że zacząłem w sumie od szybkiego biegania, czy może powinienem stopniowo zwiększać prędkość biegu?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Tylna część podudzia, czyli łydka, intensywnie pracuje podczas biegania. Zatem ból, skurcze czy dyskomfort mogą się zdarzać..
Może zla technika bigania , może przykurcze ,może nieodpowiednia rozgrzewka .Zacznij rozciągać ( rolować ) i systematyczie stopniowo zwiększaj czas lub dystans.
Może zla technika bigania , może przykurcze ,może nieodpowiednia rozgrzewka .Zacznij rozciągać ( rolować ) i systematyczie stopniowo zwiększaj czas lub dystans.
Wszystko o mnie :) https://www.facebook.com/TrenerTomaszPalej
...
Napisał(a)
poczytaj o
Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.
...
Napisał(a)
Z łydkami, a ogólnie rzecz biorąc z podudziami zawsze na początku biegania lub przy powrocie po dłuższej przerwie są jakieś problemy. Bo właśnie łydki przy bieganiu mocno się spinają i trzeba im dopomóc w rozluźnieniu. Często jest to efektem zbyt szybkiego rozpoczęcia biegania na dystansach bez wcześniejszego wybiegania.
Często są też problemy z achillesem i nierzadko też z mięśniami piszczelowymi więc warto o to zadbać kompleksowo.
I naturalnie nieco zluzować z bieganiem dopóki się sytuacja ne poprawi.
Często są też problemy z achillesem i nierzadko też z mięśniami piszczelowymi więc warto o to zadbać kompleksowo.
I naturalnie nieco zluzować z bieganiem dopóki się sytuacja ne poprawi.
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
Alternatywa dla wznosów bokiem
Następny temat