Szacuny
0
Napisanych postów
103
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
2669
Witam, mam problem, boli mnie kostka na prawym śródręczu palca wskazującego ta bliżej nadgarstka. Boli także między palcami 2 i 3 zewnątrz i wewnątrz, nie ma obrzęku, zmiany koloru. Jak nic nie robi ręką to nie boli dopiero przy niektórych czynnościach, krojenie nożem,wycieranie czegoś, ogólnie jak dociskam palcem wskazującym. Byłem u kilku chirurgów, jeden stwierdzi stłuczenie, drugi przepisał nimesil i ketonal, niestety nie pomaga, na rtg nie ma żadnych zmian. Co to może być?
Szacuny
2090
Napisanych postów
49893
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
492546
Dużo rzeczy może być np. zbyt duże napięcie na prostownikach nadgarstka, nieprawidłowy rozkład sił na powięzi co wpływa na obciążenie stawu śródręczno-paliczkowego, jak strukturalnie wszystko ok to udaj się do fizjoterapeuty.
Szacuny
0
Napisanych postów
103
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
2669
Dziwi mnie, że chirurg co specjalizuje się w rękach nie kazał udać się do fizjoterapeuty, tylko po 2 tyg. przyjść na kontrolę i wtedy da skierowanie na rezonas magnetyczny ( mówił, że usg nic nie wykaże a miał na miejscu sprzęt).
Szacuny
2090
Napisanych postów
49893
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
492546
Dziwne bo pewne struktury są jak najbardziej do zobaczenia w USG jak choćby tkanki miękkie i mógł je wykonać tym bardziej że one mogą być źródłem dolegliwości.
Szacuny
2090
Napisanych postów
49893
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
492546
Zakładając nawet że u niego minęło musisz pamiętać że uraz urazowi nierówny nawet jeśli są takie same objawy to nie oznacza że przyczyna też taka jest.