Szacuny
0
Napisanych postów
3
Na forum
5 lat
Przeczytanych tematów
15
Od początku lutego zmagań się z bólami kregoslupa ledzwiowego oraz piersiowego. Miałam już 3 rodzaje leków nic nie pomaga, w tej chwili zażywam lek skudexa i jakoś w miarę funkcjonuje. Jednak po chwili siedzenia, stania, schylania ból przychodni z mocniejsza siłą. Ulgę przynosi kucanie( z nisko tylkiem), leżenie na boku z poduszka miedzy nogami, i leżenie na plecach z ugietymi nogami. Boli również posladek i z boku posladka. Prosze o interpretacje zdjęcia RTG oraz nakierunkowanie mnie co mam robić jak postępować.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
9152
Napisanych postów
83455
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
705602
Dla Ciebie najgorsza opcja to siedzenie . najlepszym i najbardziej skutecznym lekarstwem na bóle kręgosłupa jest ruch. Dzięki aktywności fizycznej poprawiamy krążenie krwi, zmniejszamy ryzyko wystąpienia nadwagi, uwalniamy stres i wzmacniamy mięśnie, uczymy się prawidłowo podnosić przedmioty i poprawiamy postawę ciała. W profilaktyce bólów kręgosłupa należy pamiętać również o codziennym rozciąganiu mięśni, nie tylko wzdłuż kręgosłupa, ale również mięśni kończyn dolnych i pośladków. Tabletki działają tylko objawowo . Trzeba eliminować przyczynę bólu . Szukaj dobrego fizjoterapeutę .