witam, od 2 miesięcy mam bóle kostno-stawowo-mięśniowe zaczęło się bólem prawego kolana, po około tygodniu doszedł do tego ból nadgarstków, po 3 tygodniach zaczęło się na dobre. Zaczęły mnie boleć w sumie wszystkie okolice stawów nóg i rąk a także mięśnie kończyn. Poszedłem do lekarza skierował mnie do reumatologa który na podstawie wyników morfologii i ob (wyniki były prawidłowe - jedyna nieprawidłowość liczba eozynocytów 0.060 G/l norma (0.100-0.500)) oraz braku widocznych objawów (stawy nie są spuchnięte, zaczerwienione, gorące) stwierdził że nic mi nie jest i przepisał Ibuprofen :( . Udałem się ponownie do lekarza rodzinnego tym razem innego i ten już potraktował mnie poważniej zlecił badania: próby wątrobowe, ogólne badanie moczu,sód i potas w surowicy, CK i RF w surowicy, TSH - wszystkie badania wyszły prawidłowo. Miałem też zbadane HCV-RNA (byłem chory na WZW C ale po leczeniu od 5 lat mam wynik ujemny) nie stwierdzono obecności wirusa HCV w badanym materiale. Później miałem zbadany kwas moczowy w surowicy tu jest lekko podniesiony 7.10 mg/dl - norma 3.40-7.00 lekarz stwierdził że nie jest to jakoś mocno podniesiony wynik i nie mam żadnych objawów dny moczanowej ale na wszelki wypadek zapisał mi Milurit, biorę go od tygodnia ale narazie poprawy nie widać. Po poczytaniu trochę w necie zrobiłem też badania na bolerioze ale nie pamiętam aby kiedykolwiek ugryzł mnie klescz, zrobiłem badania na wszelki wypadek i teraz czekam na wynik (2 tygodnie). Proszę o pomoc jakie badania mogę jeszcze zrobić lub do jakiego lekarza się udać, jak narazie spotkani na mojej drodze lekarze nie mają koncepcji co mi jest.
Objawy codziennie:
- bóle stawów (głownie kolana, nadgarstki, palce)
- bóle mięśni (głównie ramiona, przedramiona, łydki)
Objawy pojawiające się często ale nie każdego dnia
- kłucie w palcach dłoni i stóp
- bóle w środku dłoni
- "pieczenie" skóry dłoni, ramion
- bolące nogi jak po całodziennym spacerze
- uczucie gorączki (rozbicie, problem z koncentracją) a temp 35,8
- bóle w okolicach pięt, piszczeli
Objawy codziennie:
- bóle stawów (głownie kolana, nadgarstki, palce)
- bóle mięśni (głównie ramiona, przedramiona, łydki)
Objawy pojawiające się często ale nie każdego dnia
- kłucie w palcach dłoni i stóp
- bóle w środku dłoni
- "pieczenie" skóry dłoni, ramion
- bolące nogi jak po całodziennym spacerze
- uczucie gorączki (rozbicie, problem z koncentracją) a temp 35,8
- bóle w okolicach pięt, piszczeli