Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
5
Napisanych postów
725
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
4970
Hej,
Chcę zbadać sobie poziom wolnego testosteronu. Interesuje mnie laboratorium w Krakowie. Niestety to, które znalazłem jest drogie. Za badanie chcą 60PLN. Czy może ktoś podsunąć tańsze? Ile Wy płaciliście za takie badanie? Musi być wykonane rano?
Szacuny
4064
Napisanych postów
45443
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
348504
Witam
Prawdopodobnie wszystko zależy od tego do jakiej placówki się wybierzesz.
Poziom testosteronu sprawdzić możemy stosując zwykłe laboratoryjne badania krwi odpłatnie lub nieodpłatnie, w przypadku kiedy dostaniemy skierowanie od naszego lekarza . W przypadku badania krwi, poziom testosteronu należy mierzyć na czczo rano. Dlaczego ? Ponieważ w tym okresie mamy w naszym organizmie najwyższe stężenie ów hormonu.
Jeśli chodzi o statystyki to prawidłowy wynik badania poziomu testosteronu to 8 - 12 nmol/l lub 2,3 - 3,4 ng/ml albo 230 - 345 ng/dl. Jednak w przypadku stosowania anabolików wynik ten nie będzie mieścił się w normie a może być nawet kilka razy wyższy.
Najczesciej badanie testosteronu to koszt rzędu 25-30zł, zaś badanie testosteronu wolnego 60-70zł.
Pozdrawiam
Zmieniony przez - ronie220 w dniu 2018-01-18 18:55:28
„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„
Szacuny
3
Napisanych postów
295
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
11106
Mam pytanie, chcialem sprawdzic poziom testosteronu, jestem po 5ym strzale omnadrenu c 3 dni.
Ale tez biore metanabol, meta jako pochodna tescia pewnie tez podwyzsza poziom testosteronu wiec nie bede mial pewnosci ze wynik zawyzony jest omnadrenem, czy się myle?
Szacuny
1
Napisanych postów
53
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
9805
A ja chciałem zapytać czy Testosteron (TST) w surowicy to jest testosteron wolny ? Poza tym czy po odbloku jeżeli badanie testosteronu ogólnego wyjdzie w normie to badanie wolnego mogłoby wykazać wciąż zablokowanie ?
Szacuny
0
Napisanych postów
60
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
2020
Podbijam i podobne pytanie jak Pan który pisał posta nade mną
jutro chce zrobić badanie teścia i estradiolu i także wolnego testosteronu
zawsze mówiłem Pani, że chce testosteron i estrogen i miałem badanie w surowicy testa, po prostu mam poprosić o badanie w surowicy oraz wolnego - tak? i wystarczy pobranie krwi do wolnego?