Szacuny
11
Napisanych postów
1130
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
12734
Ryż na mleku ? Mnie to się kojarzy z czymś o konsystencji jogurtu piankowego, ale już skumałem bluesa. Dobre, dobre ... miałem do tego słodziutki dodatek w postaci musu wiśniowego w drugiej przegródce zestawu.
Szacuny
8
Napisanych postów
112
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
1316
musisz lekko podgotowac ryz w wodzie, pozniej odsaczyc, dodac mleko, i gotowac powoli az ryz wchlonie mleko i bedzie mieciutki, pod koniec dodac cukier i zoltko jajka, gotowac jeszcze troche... dodatki wedle uznania
(jak dla mnie super jest z rodzynkami i pomarancza dodanymi w trakcie gotowania, na koniec mozna zapiec w piekarniku z piana z bialek na powierzchni)
smakowo super, tylko raczej brzuchol po tym rosnie ;)
We're just a drop of water in an endless sea... Dust in the wind...