Szacuny
5
Napisanych postów
633
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
10208
Witam,
Jak pozbyć się takich białych plamek na paznokciach - u mnie wygląda to jak na zdjęciu (sorry że takie nie wyraźne)
czytałem ze to brak cynku, magnezu; nadmiar cukru i wiele innych..
codziennie przyjmuje 1 tab zincas forte - cynk i 4 filomag b6 - magnez + wit b6
nie wiem co zrobić żeby się tego cholerstwa pozbyć :(
-
najważniejsze w życiu jest mieć cel i do niego dążyć.
Szacuny
0
Napisanych postów
8
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
371
To może być przyczyna braku witamin ale tez kiedyś miałam z tym problem i moja maniciurzystka powiedziała mi że nie zawsze jest to spowodowane brakiem witamin ale również przyczyną może być np uderzanie o blat stolu paznokciami ( taki nawyk ) lub jakas praca fizyczna w ktorej najbardziej "obrywają" paznokcie u mnie to byly dwie przyczyny i ten nawyk i brak witamin i chce sie pochwalic ze odzywczaiłam sie od tego i brałam różne witaminki nie koniecznie zinat lub ktore zawieraja duze ilosci cynku ale takie pelne np centrum:) pomogło !! i od dwóch lat nie mam juz tego problemu
Szacuny
5
Napisanych postów
442
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
41451
Ja czytałem, że takie plamki pojawiają się, jeśli się mastrubujesz, bądź uprawiasz bardzo często sex, bo podczas wytrysku wydala się bardzo dużo cynku, a głównie to cynk jest odpowiedzialny za pojawianie się białych plamek na paznokciach.
Po prostu trzeba chcieć... Robić to z sercem, całym umysłem, całym ciałem zaangażować się w to co się robi i wtedy będą efekty