Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

białko w moczu

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 6653

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 121 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 223
Witam, mam takie pytanie odnośnie białka w moczu. Czy białko w moczu to to białko które spożywamy podczas jedzenia ? Czy np. jeżeli jem dużo białka dziennie to może mi się pojawić/ wzrosnąć białko w moczu ? Czy to jest zależne od tego, czy to w ogóle nie ma z tym nic wspólnego ? Powiedzmy że jem 1g białka/kg mc dziennie.
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 303 Wiek 32 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 17746
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
czyli tak ? - przednerkowego – z przeładowania, przelewowy – spowodowany dostarczaniem nadmiernej ilości białek, które niezresorbowane dostają się do moczu (np. mioglobina z rozpadających się komórek mięśniowych na skutek urazu, niedokrwienia, rabdomiolizy, hemoglobina w hemolizie, białko Bence-Jonesa w gammapatii monoklonalnej) chyba ze źle rozumiem... no ale to chyba by musiała być strasznie duża ilość zjedzonego tego białka co ?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 1 Napisanych postów 303 Wiek 32 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 17746
A ile tego białka dziennie szamasz?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
No nie wiem to zależy co jadam, ale zawsze białko z naturalnych produktów, żadnych prochów. Myślę że 2g/kgmc nie zjadam dziennie nawet...

Zmieniony przez - man_utd w dniu 2010-08-25 20:09:59
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Nie ma się co martwic 2g/kgmc to nie jest dużo tak więc problemów z nerkami nie powinno byc, inaczej sytuacja wyglądałaby przy 3-4 g w górę, ale to także jest zależne kilku czynników.Przed chwilką wyczytałem w magazynie Perfect Body, że Mariusz Pudzianowski zjada 6g, ale też swoje waży.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 48 Napisanych postów 306 Wiek 47 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 2143
Białkomocz to z reguły wynik zapalnia w drogach moczowych. Więc albo przeziębione nerki, albo zapalenie nerek, albo zapalenie pęcherza. Nie piecze cię "cewa" w trakcie sikania?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
krzykacz Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 20985 Napisanych postów 71624 Wiek 42 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 576937
Bardziej nery.

doping & zdrowie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Nie nic mnie nie piecze, po prostu chciałem się spytać czy jedzenie "dużej" ilości białka wpływa na białkomocz.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 48 Napisanych postów 306 Wiek 47 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 2143
Nie powinno, jeżeli nerki działają OK, to nie pozwalają białku przedostać się z krwiobiegu do moczu. Za duże ilości białka są po prostu wydalane z organizmu z kałem.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
krzykacz Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 20985 Napisanych postów 71624 Wiek 42 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 576937
A zajrzałeś w ogóle do tego linka co Ci wstawiono...

doping & zdrowie

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

szlif po ulicy

Następny temat

pogłębiona lordoza lędźwiowa

Wiosna na pelnej
Polecane artykuły