Witam, mam takie pytanie odnośnie białka w moczu. Czy białko w moczu to to białko które spożywamy podczas jedzenia ? Czy np. jeżeli jem dużo białka dziennie to może mi się pojawić/ wzrosnąć białko w moczu ? Czy to jest zależne od tego, czy to w ogóle nie ma z tym nic wspólnego ? Powiedzmy że jem 1g białka/kg mc dziennie.
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
czyli tak ? - przednerkowego – z przeładowania, przelewowy – spowodowany dostarczaniem nadmiernej ilości białek, które niezresorbowane dostają się do moczu (np. mioglobina z rozpadających się komórek mięśniowych na skutek urazu, niedokrwienia, rabdomiolizy, hemoglobina w hemolizie, białko Bence-Jonesa w gammapatii monoklonalnej) chyba ze źle rozumiem... no ale to chyba by musiała być strasznie duża ilość zjedzonego tego białka co ?
...
Napisał(a)
No nie wiem to zależy co jadam, ale zawsze białko z naturalnych produktów, żadnych prochów. Myślę że 2g/kgmc nie zjadam dziennie nawet...
Zmieniony przez - man_utd w dniu 2010-08-25 20:09:59
Zmieniony przez - man_utd w dniu 2010-08-25 20:09:59
...
Napisał(a)
Nie ma się co martwic 2g/kgmc to nie jest dużo tak więc problemów z nerkami nie powinno byc, inaczej sytuacja wyglądałaby przy 3-4 g w górę, ale to także jest zależne kilku czynników.Przed chwilką wyczytałem w magazynie Perfect Body, że Mariusz Pudzianowski zjada 6g, ale też swoje waży.
...
Napisał(a)
Białkomocz to z reguły wynik zapalnia w drogach moczowych. Więc albo przeziębione nerki, albo zapalenie nerek, albo zapalenie pęcherza. Nie piecze cię "cewa" w trakcie sikania?
...
Napisał(a)
Nie nic mnie nie piecze, po prostu chciałem się spytać czy jedzenie "dużej" ilości białka wpływa na białkomocz.
...
Napisał(a)
Nie powinno, jeżeli nerki działają OK, to nie pozwalają białku przedostać się z krwiobiegu do moczu. Za duże ilości białka są po prostu wydalane z organizmu z kałem.
...
Napisał(a)
A zajrzałeś w ogóle do tego linka co Ci wstawiono...
doping & zdrowie
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!