Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
mam pytanie na temat efektów dodyczących ćwiczenia na biceps które nazywane jest uginaniem 3 częściowym sztangi tzn 7x do poziomu 7x od poziomu do góry i 7 x pełne ugięcia w jednej serii:
Czy ktoś wie jak to ćwiczenie oddziałuje na biceps ile serii wykonywać i jak często ?
pozdrawiam
Szacuny
0
Napisanych postów
96
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
2266
jeslio chodzi o "21" to polecam jako cwiczenie rozgrzewajace biceps tak 2 serie bic Ci sie spompuje i wtedy zaczynasz go ***ac:) a on wtedy ciagle rosnie i rosnie pozdro:)
Szacuny
6
Napisanych postów
1082
Na forum
23 lat
Przeczytanych tematów
28663
Tak, dosc znane cwiczenie. Roznie jest nazywane, u mnie w silowni jako poprostu '21' - od ilosci powtorzen w 1 serii.
Jest to cwiczenie bardzo pompujace miesien dwuglowy ramienia, chocby i ze wzgledu na ilosc powtorzen.
Cwiczenie to jest bardzo ciezkie i wyczerpujace, dlatego nie wiem, czy dobrym pomyslem jest wykonywanie go na sam koniec cwiczen bicepsa, jak juz mamy conieco meczony ten miesien, no ale sa rozne sposoby cwiczenia.
Z moich obserwacji wnioskuje, ze najczesciej jest to cwiczenie wykonywane na poczatku cwiczen dwuglowego ramienia.
Szacuny
11182
Napisanych postów
51935
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Tak chłopaki ale zastanawiam się czy jest to dobre ćwiczenie do budowania masy mięśniowej dla takiego średniaka jak ja ! tzn 38 cm w bicu (patrz profil)
Szacuny
19
Napisanych postów
734
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
25376
Na wstępie : sorry za zabawę w archeologa, ale szukarka wypluła tylko to. Co najlepsze do "21"? W sensie, ze jeśli zacznę od "21" - powiedzmy 3 lub 4 serie, to jakie ćwiczenia byłyby najlepsze? Na koniec planuje dać młotki (3 serie), ale co w środku? Myślałem albo o modlitewniku albo o 3 seriach uginania w szerokim uchwycie, ażeby poprawić nieco szerokość łapki.
Cel to umiarkowana masa.
Zmieniony przez - MR.MST w dniu 2009-06-30 09:08:15