Szacuny
0
Napisanych postów
11
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
780
Witam,
czy booster hormonu wzrostu lub takie suplementy jak L-arginina wpłyną negatywnie na mój naturalny progres wzrostu ciała/zaburzą go? Jestem świadomy tego, że te preparaty nie zrobią ze mnie giganta i urosnę na tyle ile matka natura pozwoli. Chcę tylko wiedzieć, czy mogę ich używać, aby wspomóc wzrost ciała podczas snu?
Ponadto dodam(jeżeli będzie to miało jakiś wpływ na odpowiedź), że trenuję dosyć intensywnie pływanie, ale ze względu na zerwanie rzepki mam przerwę w treningach.
Zmieniony przez - zawadiaka123 w dniu 2018-05-26 20:00:14
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
12435
Napisanych postów
161881
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1240210
wymienione aminokwasy w procesie syntezy w organizmie faktycznie maja wpkyw na to, jak wytwarzane sa poszczegolne hormony w naszym ciele.
o ile ich nadmiar w diecie, czyli np. dostarczenie z suplementu, w celach stymulacji hormonalnej nie wniesie skutku pozytywnego, do zamierzonego celu
o tyle ich mocne niedobory np. niedozywienie, faktycznie bedzie wykazywal skutek negatywny, jak zahamowanie wzrostu.
nie mozna jednak liczyc na to, ze produkt majacy dzialanie odzywcze, uzupelniajace diete w skladnik pokarmowy, wykazywca bedzie dzialanie nasilajace produkcje hormonow ponad ich stan naturalny
Szacuny
0
Napisanych postów
11
Na forum
6 lat
Przeczytanych tematów
780
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. W pełni rozumiem, że nie urosnę od stosowania tych produktów. Po prostu nie chcę zahamować swojego wzrostu i chcę zapobiec tzw. "głodowi" podczas snu. Poza tym, jeżeli nie mają negatywnego wpływu na proces wzrostu, to chciałbym je stosować chociażby ze względu na inne korzyści, które dają.
Zmieniony przez - zawadiaka123 w dniu 2018-05-27 12:42:08
Zmieniony przez - zawadiaka123 w dniu 2018-05-27 12:44:54
Zmieniony przez - zawadiaka123 w dniu 2018-05-27 12:49:58