...
Napisał(a)
pamietajmy ze te ziolka sa dla pobiet z pms albo meno, i podbijaja czasami estro w facetow:/
...
Napisał(a)
Bromo ja bralem pol tabsa dziennie i starczylo jak dobrze pamietam.
Co do dlugiego stosowania to nie do konca jest tak ze nie mozna...kobiety zbijaja miesiacami dluuugimi czesto prolaktyne zanim osiagna swoj cel a wiec zaplodnienie...lekarze przypisuja ten lek dla kobiet i nie ma zastrzezen do brania dluzej niz 1-2 miesiace...a co do braku libido na zbyt niskiej prolaktynie to tez watpie...sam dawalem dostinex 0,5mg 2-3 razy w tygodniu nie biorac zadnych nandro i po paru miesiacach brania nie mialem spadku libido a prolaktyna zapewne juz byla ponizej normy bo jednak dostinex to jeden z najmocniejszych lekow...
Co do dlugiego stosowania to nie do konca jest tak ze nie mozna...kobiety zbijaja miesiacami dluuugimi czesto prolaktyne zanim osiagna swoj cel a wiec zaplodnienie...lekarze przypisuja ten lek dla kobiet i nie ma zastrzezen do brania dluzej niz 1-2 miesiace...a co do braku libido na zbyt niskiej prolaktynie to tez watpie...sam dawalem dostinex 0,5mg 2-3 razy w tygodniu nie biorac zadnych nandro i po paru miesiacach brania nie mialem spadku libido a prolaktyna zapewne juz byla ponizej normy bo jednak dostinex to jeden z najmocniejszych lekow...
<<<Champions
are Made
Not Born>>>
...
Napisał(a)
Po sobie i wielu osobach znam i wiem z doswiadczenia ze prolaktyna ponizej normy moze zabic libido ( nie mowie o teorii ale o badaniach krwi co jakis czas). Dlugie stosowanie u kobiet a mezczyzn to jest troche roznica. Mimo ze dostinex / cebaser to mocne leki to nie oznacza ze dzialaja na kazdego tak samo a czy prolaktyna byla czy jest ponizej normy to trzeba sprawdzac niestety.
...
Napisał(a)
Korwa lece deke i by sie przydalo cos z tego a jak ostatnio spytalem dila ile za to chce to go wysmialem, bo bromo w aptece kosztuje 20zl
a on chcial kilkukrotnie wiecej, bede musial poszukac na necie babek ktore chca sprzedac. Ja kiedys bromo bralem bo udalo mi sie zalatwic to nie zauwazylem jakiegos duzego wzrostu libido.

1
...
Napisał(a)
Leki te mają ogromny wpływ na libido ale wg mnie Dosti lepszy. Ich zadaniem jest podniesienie poziomu dopaminy stąd wzrost libido. Lepsze jeszcze są w tej materii ropinirol i pramipexol ale nie wiem jak mocno obniżają prolke w porównaniu do dwóch poprzednich. Są używane do leczenia jatrogennych zaburzeń seksualnych
Zmieniony przez - Hackney w dniu 2013-03-25 14:14:32
Zmieniony przez - Hackney w dniu 2013-03-25 14:14:32
...
Napisał(a)
"...jeśli hormonu nie będzie wystarczająco dużo mogą pojawić się problemy. Skoro wpływa on na rozwój gruczołów mlecznych oraz wydzielanie mleka, przy jego niedoborze laktacja będzie słaba lub wręcz w zaniku. Mleko nie będzie produkowane w wystarczających ilościach, a jego wydzielanie również będzie dużym kłopotem. "
A wiec u kobiet niski poziom prolaktyny ma swoje minusy,natomiast u mezczyzn takich minusow nie widze...chyba ze mowimy o sytuacji gdi organizm zacznie obnizac estro i testa ze wzgledu zbyt niskiej prolaktyny bo jak wiemy hormony dzialaja czesto synergicznie do siebie...
"Znaczenie PRL w reakcjach fizjologicznych
dotyczy jej roli w okresie od uzyskania orgazmu, wtedy
też dochodzi do istotnego wzrostu jej stężenia. Prolaktyna
powoduje wówczas wystąpienie uczucia zaspokojenia
potrzeb seksualnych i wydłużenie czasu
do uzyskania ponownego orgazmu. Jej działanie stanowi
zatem obwodową odpowiedź na wynikającą
z ujemnego sprzężenia zwrotnego centralną regulację
zachowań seksualnych u mężczyzny. Podsumowując,
należy stwierdzić, że prolaktyna odgrywa
istotną rolę w życiu seksualnym mężczyzn. Mechanizm
działania tego hormonu nie został jednak do
końca wyjaśniony i wymaga dalszych badań."
a wiec jak widac malo jest ogolnie badan na temat zbyt niskiej prl u mezczyzn...
A wiec u kobiet niski poziom prolaktyny ma swoje minusy,natomiast u mezczyzn takich minusow nie widze...chyba ze mowimy o sytuacji gdi organizm zacznie obnizac estro i testa ze wzgledu zbyt niskiej prolaktyny bo jak wiemy hormony dzialaja czesto synergicznie do siebie...
"Znaczenie PRL w reakcjach fizjologicznych
dotyczy jej roli w okresie od uzyskania orgazmu, wtedy
też dochodzi do istotnego wzrostu jej stężenia. Prolaktyna
powoduje wówczas wystąpienie uczucia zaspokojenia
potrzeb seksualnych i wydłużenie czasu
do uzyskania ponownego orgazmu. Jej działanie stanowi
zatem obwodową odpowiedź na wynikającą
z ujemnego sprzężenia zwrotnego centralną regulację
zachowań seksualnych u mężczyzny. Podsumowując,
należy stwierdzić, że prolaktyna odgrywa
istotną rolę w życiu seksualnym mężczyzn. Mechanizm
działania tego hormonu nie został jednak do
końca wyjaśniony i wymaga dalszych badań."
a wiec jak widac malo jest ogolnie badan na temat zbyt niskiej prl u mezczyzn...
<<<Champions
are Made
Not Born>>>
...
Napisał(a)
badan niestety jest bardzo malo, ale praktyka i doswiadczenie ( przynajmniej w moim gronie) pokazuje ( niestety ) cos innego:/ btw do tego dochodzi progesteron, nie tylko e2 i tesc:/ a progesteron tez jest waznym hormonem aby miec go w normie
Zmieniony przez - Póg mo thóin w dniu 2013-03-26 00:24:48
Zmieniony przez - Póg mo thóin w dniu 2013-03-26 00:24:48
...
Napisał(a)
Tak jak pisze hormony dzialaja synergicznie do siebie a wiec moze byc efekt negatywny jak zbijemy prl za mocno...ja tak nie mialem ale tez nie wiem jak mocno ja zbijalem :) mysle ze dawka 0,5mg dostinexu 2 razy na tydzien nie zaszkodzi nikomu a napewno pomoze:) jak ktos ma obawy to moze dac ziolko vitex i nie obawiac sie ze obizny za bardzo :)
<<<Champions
are Made
Not Born>>>
...
Napisał(a)
ziki2000Tak jak pisze hormony dzialaja synergicznie do siebie a wiec moze byc efekt negatywny jak zbijemy prl za mocno...ja tak nie mialem ale tez nie wiem jak mocno ja zbijalem :) mysle ze dawka 0,5mg dostinexu 2 razy na tydzien nie zaszkodzi nikomu a napewno pomoze:) jak ktos ma obawy to moze dac ziolko vitex zamiast dostinexu i nie obawiac sie ze obizny za bardzo :)
<<<Champions
are Made
Not Born>>>
...
Napisał(a)
przy cebaserze zero sajdow. przy bromo sporo. przynajmniej w moim przypadku. jak komus na chleb nie zabraknie wg mnie warto doplacic
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Poprzedni temat
Witam Wszystkich. Prosił bym o udzielenie małej pomocy...
Następny temat