Szacuny
0
Napisanych postów
38
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
654
Lat 17, waga 60, wzrost 183.
Witam, ćwiczę od około 2/3 miesięcy i jak widać na zdjęciach mam sporo wadę postawy, do jakiego lekarza mógłbym się udać aby określił dokładnie co mi jest? I drugie pytanie to waga, wiem że powinienem ważyć około 70/75kg ale po prostu nie mogę przytyć. Zrobiłem swoją można to nazwać "dietę" ale nic nie pomogło. Dietetyk pomógłby w tej sprawie czy ewentualnie jakieś badania?
Szacuny
0
Napisanych postów
38
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
654
Byłem u rodzinnego, dał mi skierowanie do lekarza "specjalisty" od wad postawy bo była możliwość że opadnięta klatka naciska mi na płuca. Jedyne co usłyszałem, bez żadnych badań tylko spojrzenia na mnie bez koszulki to to że nie powinienem ćwiczyć (wtedy jeszcze nie ćwiczyłem, tylko spytałem się czy są jakieś obawy bo wiedziałem że w końcu zacznę)
Zmieniony przez - XcLouxXx w dniu 2015-12-28 18:19:59
Szacuny
12439
Napisanych postów
161886
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
1240230
sporo osob ma podobna wade, jezeli byly robione badania i lekarz wykluczy ograniczenie w postaci ucisku na narzady wew, serce, pluca czy naczynia krwionosnie, nie powinno byc problemu z treningami
Szacuny
2090
Napisanych postów
49893
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
492546
pierwsza sprawa to lekarz ortopeda najlepiej specjalizujacy sie w wadach postawy , druga to fizjoterapeuta i tu podobnie, samo przybranie mięśni niezaleznie od wspomnianych wyzej rowniez by sie przydalo