Szacuny
2
Napisanych postów
42
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
379
Moim zdaniem dostanie w tych czasach dobrego chleba ( razowego, czy zwykłego ) graniczy z cudem. Większość "chlebów razowych" to normalne pszenne chleby z niewielkim dodatkiem mąki żytniej, do których często dodaje się karmel, który ma na celu nadanie ciemnego koloru , aby " chleb razowy" nam bardziej przypominał kolor chleba razowego.
Szacuny
2
Napisanych postów
3
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
19
W takim razie jakie bułki polecacie, aby wartościowe? Na co dzień jadam tylko chleb żytni razowy lub pumpernikiel, ale w pracy do jogurtu zawsze lepiej pasuje bułka. Grahamki lub musli strasznie zapychają i już mi się przejadły. Słyszałam o bułkach razowych, ale niestety w moim mieście jeszcze się nie spotkałam z tym produktem.
Szacuny
40
Napisanych postów
6924
Wiek
35 lat
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
117946
po co 6 letni odkop? patrz na etykiete zeby przewaga była mąki typ 1850-2000, chociaz producenci niechętnie podają te informacje, bo dodaja jej sladowe ilosci kup porządną mąke w sklepie i sama upiecz chleb