NIEPRZERWANY[CAŁKOWITY] STAŻ TRENINGOWY: 3 miesiące
WAGA CIAŁA: 50 kg
WZROST: 162
OBWÓD RAMIENIA: 26
OBWÓD ŁYDKI: 33
OBWÓD UDA: 51
OBWÓD BIODER: 89
OBWÓD NA WYSOKOŚCI PĘPKA: 71
OBWÓD TALI: 63
OBWÓD KLATKI PIERSIOWEJ: 88
CO CHCESZ OSIĄGNĄĆ PO PRZEZ DIETĘ I TRENING - ujędrnić ciało, wysmuklić je, pozbyć się cellulitu, zwiększyć kondycję.
****STAN ZDROWIA - bez problemu, choć cały okres podstawówki, gimznajum i liceum ćwiczyć nie mogłam ze względu na problemy zdrowotne, które ustąpiły.
CHOROBY PRZEWLEKŁE: brak
PRZEBYTE KONTUZJE: brak
WADY POSTAWY: brak
ALERGIE: brak
PROBLEMY ZDROWOTNE NIEWIADOMEGO POCHODZENIA: brak
CZY REGULARNIE MIESIACZKUJESZ? nie
CZY PRZYJMUJESZ TABLEKI ANTYKONCPECYJNE? nie
CZY PRZYJMUJESZ LEKI Z PRZEPISU LEKARZA? nie
****PYTANIA DODATKOWE**********************************
CZY STOSUJESZ SUPLEMENTY: nie, nie wiem czy to się wlicza, ale od 2 tygodni piję sok z pokrzywy (głownie na włosy)
CZY STOSOWAŁAŚ DO TEJ PORY JAKIEŚ DIETY (JAKIE/KIEDY/JAK DŁUGO) nie, od zawsze jem racjonalnie i zdrowo
****DIETA*************************************************
JAK WYGLĄDA TWOJE ODŻYWIANIE OBECNIE?
Od zawsze lubiłam jeść zdrowo, ciemne pieczywo, ciemny makaron smakuje mi właściwie lepiej niż zwykły. Jestem dużo warzyw, owoców, chudego mięsa, ryb. Unikam przetworzonej żywności, wszlakiej chemii - wręcz mam obsesje na tym punkcie, może to ze względu na to że interesuje się kulinariami. Jem 3-4 razy dziennie. Rano przeważnie jakieś ciemne pieczywo z warzywami, rybą, wędliną ew. do tego jakis jogurt. Obiad, różnie ale przwaznie wiadomo węgle (ciemny makaron/ryz itd), białko (jakieś mięsi, ryba), tłuszcze. Unikam jedzenia pływającego w tłuszczu i czesto robie jakieś zamienniki. Np. jeżeli moja rodzina je schabowego, zdarza mi się ze zamiast tego wolę go upiec z warzywami w piekarniku itd. Między posiłkami jem jakieś owoce, jogurty warzywa. Kolacja, pieczywo, czasem jakiś ryż, makaron. co ważne NIE LUBIĘ słodyczy, baaaaaardzo rzadko zdarza mi się zjeść coś słodkiego. Soli nie używam wiele. Piję dużo wody około 1,5 litra dziennie.
CZY PRZY OBECNEJ DIECIE CHUDNIESZ/UTRZYMUJESZ WAGĘ/TYJESZ?
nie zależy mi na stracie wagi. jestem szczupła nigdy nie miałam problemu z tyciem.
PROFESJONALNA SIŁOWNIA: w domu posiadam, sztangi, hantle, cięzarki itd, korzystam.
Moim głownym problemem jest cellulit. Nie jest on jakiś gigantyczny, ale jednak na tyle widoczny że mi przeszkadza. Najgorsze jest to, że jestem bardzo szczupłą osobą, nigdy nie miałam problemu z kilogramami. Zaczęłam ćwiczyć głownie ze względu na cellulit. Zaczęłam około 2 lata temu, jednak po czasie przerywałam. Teraz ćwiczę 3 miesiące i właściwie zaczęłam robić to konkretnie i porządnie i dopiero teraz łyknęłam bakcyla i to polubiłam. Wracając do cellulitu, mam go właściwie wszedzie nawet na przedramionach i ramionach jednak widoczny jest doopiero po ściśnięciu, ew. w dziwnym (przyciemnionym?) świetle. Na łydkach również, brzuchu też, ale nagorzej jest na udach i pośladkach. Najgorsze jest to, że od kąd ćwiczę ciało mi się napięło, mięsnie są wysmuklone i np na brzuchu zaczęły być widoczne, jednak cellulit w okolicach pośladków i ud mam wrażenie że jest bardziej widoczny? Czy to kwestia tego że skoro mięsnie mi się napięły i wypychają go na zewnątrz? Teraz co ćwiczę: tutaj różnie. Czasami mam dzien kiedy zrobię z obciązeniem ramiona/pośladki i uda na koniec robię tabatę. Czasem robię zwykły trening kardio. Czasem trening chodakowskiej "detocell" w którym na przemiennie są ćwiczenia kardio z siłowymi bez obciązenia. Czasami zrobię skalpel chodakowskiej, potem 3 serie przysiadów z obciązeniem, na koniec tabatę. itd. Więc zastanawiam się co robię źle? czy może to etap przejściowy? Nie wiem czy to istotne, ale nie miesiączkuję regularnie, byłam z tym u lekarza, ginekologicznie wszystko ok, lekarz wysłał mnie na badania tarczycy tam też nic nie wyszło. Więc sama już nie wiem? Czy któraś z was ma podobny problem? Szczupłe i apetyczne ciało (mam krągłą pupę i dość duży biust) jednak z cellulitem praktycznie na każdej partii ciała, a pomimo ćwiczen on nie znika? Dołączam zdj brzucha jedyne jakie mam, jesli bedzie to konieczne mogę zrobić.