Szacuny
2
Napisanych postów
190
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
3532
mam stłuszczona i powiekszoną watrobe-wiadomo od brania sterydów do tego uszkodzoną trzustke.
teraz pytanko kupilem hepamerz -3 g ornityny i akkg olimpu w mega kapsach(podobno polaczenie tych dwóch supli regeneruje wątrobe jesli sie myle poprawcie mnie) powiedzcie mi ile akkg mam brac do tych 3 gram l-ornityny
i jesszcze jedno czy moge brac kreatyne bo zamowilem sobie nitrobolon,carbo bx, aminokwasy uni -liwer uniwersala.
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
20985
Napisanych postów
71624
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
576937
Powinieneś zacząć poważną regenerację wątroby. Może nawet pod okiem lekarza - rozumiem, że diagnoza jest potwierdzona badaniami & opinią lekarską? Co na to lekarz - nie dał wskazówek?
Przy regeneracji powinieneś odpuścić wszelką formę wspomagania & wprowadzić dietę lekkostrawną i nisko tłuszczową.
Szacuny
2
Napisanych postów
190
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
3532
byłem na usg wszystko jest potwierdzone alat i aspat niewiele podwyzszone
ale jak babka mi robila usg to się za łeb chwytala.
mam skierowanie do poradni gastrologicznej jutro jade sie zarejestrowac
powiedziala ze watroba jest powiekszona, otluszczona, ze zlogami i trzustka z pogrubionymi sciankami i pojedynczymi ogniskami zapalnymi.
puki cobiore ta ornityne 3g dziennie i powiedz mi ile tej argininy do tego brac.wydaje mi sie choc nie wiem ze aminokwasy tez pomagaja w regeneracji wątroby. a co do diety juz ją stosuje :wszystko gotowane, zero smazonego i pieczonego
Jest liderem w tym dzialeSzacuny
20985
Napisanych postów
71624
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
576937
Do całkowitego załatwienia sprawy powinieneś odpuścić dodatkowe wspomaganie. Nie podejmę się porady odnośnie suplementacji. Mogę jedynie przenieść temat do działu z suplami - może tam otrzymasz odpowiedź.
Szacuny
4
Napisanych postów
498
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
94371
Możesz spróbować brać N-acetyl cysteinę. Podaje ją się w szpitalach po zatruciu paracetamolem. Ogólnie pomaga w leczeniu wątroby.
Perfect Cycle Anabolic Extreme ma dużą dawkę NAC.
Szacuny
99
Napisanych postów
686
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
2312
acetylocysteina nie pomaga w leczeniu wtaroby - jest jedynie antidotum przy zatruciu paracetaolem i l;ekiem mukolitycznym. zainteresowany powinien absolutnie zastosowac sie do wskazowek gastrologa!