tak jak w temacie,jhest jakas roznica miedzy piersia z kurczaka a piersia z indyka?
...
Napisał(a)
PIERŚ Z KURCZAKA BEZ SKÓRY 100g
Wartość energetyczna 121,00 kcal
Białko 21,80 g
Węglowodany 0,00 g
Tłuszcz 3.70
CENA 1KG/ około 15zł
PIERŚ Z INDYKA BEZ SKÓRY 100g
Wartość energetyczna 83,00 kcal
Białko 18,50 g
Węglowodany 0,00 g
Tłuszcz 0,90 g
CENA 1KG/ około 22zł
Jednym z głównych zalet indyka jest to, że jego organizm nie przeżyje żadnej dawki leków/ antybiotyków/ sterydów itd. Dlatego też jego mięso jest droższe, gdyż choduje się go aż 24 tygodnie, bez żadnych sztucznych wspomagaczy.
Indyki w ciasnocie giną. Ich hodowla odbywa się w lepszych warunkach, co przekłada się na jakość mięsa.
Najważniejszym jest ten, że indyk nie uczula.
Jest to bardzo ważne, że kurczaka można w bardzo łatwy sposób i w bardzo szybkim tempie utuczyć. Z indykiem nie da się tego zrobić. Indyka nie da się sztucznie utuczyć.
Warto także wiedzieć, że kurczak, którego kupujemy w marketach z pewnością chowany był w bardzo trudnych warunkach, w strasznym ścisku.
Nie jest to na pewno dobra wiadomość dla ekologów, którzy nie pochwalają tego typu zachowania. Nie jest to także zdrowe, gdyż jeśli jeden z kurczaków zachoruje w jakiś sposób to wówczas choroba w szybki sposób przechodzi na pozostały drób.
Za to kurczaka choduje się tylko 6 tygodni. Ze względu na krótki okres życia, faszerowane są antybiotykami i hormonami, które mają na celu pobudzić ich wzrost. Dodatkowo, w takich warunkach szerzy się wiele chorób, którymi kurczaki zarażają się jedne od drugiego. Aby temu zapobiec faszeruje się je lekami.
Zmieniony przez - godav w dniu 2017-10-31 20:05:51
Wartość energetyczna 121,00 kcal
Białko 21,80 g
Węglowodany 0,00 g
Tłuszcz 3.70
CENA 1KG/ około 15zł
PIERŚ Z INDYKA BEZ SKÓRY 100g
Wartość energetyczna 83,00 kcal
Białko 18,50 g
Węglowodany 0,00 g
Tłuszcz 0,90 g
CENA 1KG/ około 22zł
Jednym z głównych zalet indyka jest to, że jego organizm nie przeżyje żadnej dawki leków/ antybiotyków/ sterydów itd. Dlatego też jego mięso jest droższe, gdyż choduje się go aż 24 tygodnie, bez żadnych sztucznych wspomagaczy.
Indyki w ciasnocie giną. Ich hodowla odbywa się w lepszych warunkach, co przekłada się na jakość mięsa.
Najważniejszym jest ten, że indyk nie uczula.
Jest to bardzo ważne, że kurczaka można w bardzo łatwy sposób i w bardzo szybkim tempie utuczyć. Z indykiem nie da się tego zrobić. Indyka nie da się sztucznie utuczyć.
Warto także wiedzieć, że kurczak, którego kupujemy w marketach z pewnością chowany był w bardzo trudnych warunkach, w strasznym ścisku.
Nie jest to na pewno dobra wiadomość dla ekologów, którzy nie pochwalają tego typu zachowania. Nie jest to także zdrowe, gdyż jeśli jeden z kurczaków zachoruje w jakiś sposób to wówczas choroba w szybki sposób przechodzi na pozostały drób.
Za to kurczaka choduje się tylko 6 tygodni. Ze względu na krótki okres życia, faszerowane są antybiotykami i hormonami, które mają na celu pobudzić ich wzrost. Dodatkowo, w takich warunkach szerzy się wiele chorób, którymi kurczaki zarażają się jedne od drugiego. Aby temu zapobiec faszeruje się je lekami.

Zmieniony przez - godav w dniu 2017-10-31 20:05:51
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Raczej dużej różnicy nie ma. Jedz to co Ci bardziej smakuje. Ja osobiście jem piersi z kurczaka bo tańsze:)
...
Napisał(a)
wlasnie z indyka mi bardziej smakuje i lepiej ja sie przyrzadza a roznica w cenie jest niewielka z kurczaka po12,95 a z indyka po 13,95 i lepiej ja sie porcjuje:)
...
Napisał(a)
to nie widzę problemu żebyś jadł z indyka. To też bardzo dobre mięso. właśnie pomyślałem ze dawno go nie jadłem. Jutro to ulegnie zmianie:)
1
...
Napisał(a)
Podobno piersi z indyka mają sporo chromu, co może być przydatne ;)
3
Z PSD do HTML
www.czarnykod.pl
...
Napisał(a)
pierś z kurczaka:
białko: 21,5g, tłuszcz:1,3
pierś z indyka:
białko:19, tłuszcz:0,7
jak widać dużej różnicy nie ma więc jedz co lubisz
białko: 21,5g, tłuszcz:1,3
pierś z indyka:
białko:19, tłuszcz:0,7
jak widać dużej różnicy nie ma więc jedz co lubisz
...
Napisał(a)
z indyka mieso jest lepsze twardsze i smaczniejsze tylko ze drozsze

1
...
Napisał(a)
wlasnie jestem po konsumpcji piersi z indyka i w smaku jest o wiele lepsza od kurczaka i narazie bede sie jej tryzmal
p.s sołtys:skad masz to info ile bialka itd w piersi z kurczaka i indyka?tak jak warzylem jeden kotlet z piersi indyka wazy 200g to z bilansem mysle nie ebedzie tak zle:)
p.s sołtys:skad masz to info ile bialka itd w piersi z kurczaka i indyka?tak jak warzylem jeden kotlet z piersi indyka wazy 200g to z bilansem mysle nie ebedzie tak zle:)
1
...
Napisał(a)
...
Napisał(a)
Co lepsze blondynka czy brunetka?
Mięso jak mięso, jeden chooj
Zmieniony przez - Egon15 w dniu 2009-03-08 13:33:11

Mięso jak mięso, jeden chooj

Zmieniony przez - Egon15 w dniu 2009-03-08 13:33:11
4
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!