Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

co sądzicie o Estokada?

temat działu:

Scena MMA i K-1

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 3703

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51930 Wiek 31 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
Zajrzałem na strone www.estokada.com i sztuka ta (a może raczej mieszanka sztuk?) wydaje mi się interesujaca i skuteczna "na ulicy".
bardzo prosze o wasze komentarze.
dzieki
Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 168 Wiek 44 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 5108
Ja trenowałem kiedyś Estokade w Szczecinie u Kaktusa. Moim zdaniem w walce ulicznej jest bardzo przydatna, ponieważ masz tam stójke, parter, walke nożem i kijem. Kaktus jest podobno jednym z najlepszych trenerów Estokada w Europie i bardzo dobrze prowadzi treningi, a o walce ulicznej wie dużo. Na treningach jest dość ostro, ale przyzwyczajasz się do tego i dzięki temu bardzo szybko się uczysz. Treningi byly trzy razy w tygodniu, a atmosfera na nich też ok., wiec jak najbardziej Ci to polecam.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
jakryc ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 205 Napisanych postów 13874 Wiek -4054 dzień Na forum 23 lat Przeczytanych tematów 158206
jak najbardziej polecam (sam trenuję).

W Polsce nic lepszego (w walce bronią) nie znajdziesz.

SI VIS PACEM, PARA BELLUM...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 11182 Napisanych postów 51930 Wiek 31 lat Na forum 25 lat Przeczytanych tematów 57816
dzieki za rady - sogi
ps. a jak ze sparingami na "kije"?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 168 Wiek 44 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 5108
Ogólnie sparingi zaczniesz po ok. miesiącu treningów, najpierw tylko na lewą rękę, potem z czasem dochodzi prawa i nogi. Kaktus to bardzo dobry trener, dlatego zaczyna od lewej ręki bo to są podstawy, sparingi były na każdym treningu, po trzy rundy, każda z innym przeciwnikiem, a przez to, że sparujesz też z lepszymi przeciwnikami szybko dochodzisz do tego co robisz żle. Sparimgi na pałki, były nieraz pod koniec treningu, walczyło się w "kasku", więc nic złego się nie działo.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
jakryc ZASŁUŻONY
Ekspert
Szacuny 205 Napisanych postów 13874 Wiek -4054 dzień Na forum 23 lat Przeczytanych tematów 158206
potwierdzam.

SI VIS PACEM, PARA BELLUM...
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
a są w estokadzie jakieś stopnie? coś jak np. pasy w karate? ile kosztuje?
gdzie jeszcze poza szczecinem w zachodniopomorskim mozna trenować?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Ja o stopniach nic nie słyszałem, a przynajmniej na treningach nie było o nich mowy. Płaciłem 80zł/miesiąc.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 62 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 527
Czy ktos z was słyszał o jakiejs sekcji Estokada w Łodzi...? Lub czy jest jakis inny system podobny do tego i nie odbiegajacy skutecznością?

Są miejsca we Wszechświecie gdzie nie należy chodzić samotnie...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 2 Napisanych postów 495 Wiek 45 lat Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 7630
Instytut Sztuk Walk "Sando"

sprawdźcie też

www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=47056

"Aby do czegoś dojść, trzeba wyruszyć w drogę"

"Nie wystarczy coś wiedzieć,
Trzeba umieć to zastosować,
Nie wystarczy chcieć, trzeba działać." (Goethe)

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 62 Na forum 22 lat Przeczytanych tematów 527
dzięki...jak oceniasz poziom?

Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

makiwara

Następny temat

co zrobić by przybrać na wadze a nie stracić szybkości

Alldeynn
Polecane artykuły