Szacuny
11182
Napisanych postów
51930
Na forum
25 lat
Przeczytanych tematów
57816
Zajrzałem na strone www.estokada.com i sztuka ta (a może raczej mieszanka sztuk?) wydaje mi się interesujaca i skuteczna "na ulicy".
bardzo prosze o wasze komentarze.
dzieki
Szacuny
0
Napisanych postów
168
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
5108
Ja trenowałem kiedyś Estokade w Szczecinie u Kaktusa. Moim zdaniem w walce ulicznej jest bardzo przydatna, ponieważ masz tam stójke, parter, walke nożem i kijem. Kaktus jest podobno jednym z najlepszych trenerów Estokada w Europie i bardzo dobrze prowadzi treningi, a o walce ulicznej wie dużo. Na treningach jest dość ostro, ale przyzwyczajasz się do tego i dzięki temu bardzo szybko się uczysz. Treningi byly trzy razy w tygodniu, a atmosfera na nich też ok., wiec jak najbardziej Ci to polecam.
Szacuny
0
Napisanych postów
168
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
5108
Ogólnie sparingi zaczniesz po ok. miesiącu treningów, najpierw tylko na lewą rękę, potem z czasem dochodzi prawa i nogi. Kaktus to bardzo dobry trener, dlatego zaczyna od lewej ręki bo to są podstawy, sparingi były na każdym treningu, po trzy rundy, każda z innym przeciwnikiem, a przez to, że sparujesz też z lepszymi przeciwnikami szybko dochodzisz do tego co robisz żle. Sparimgi na pałki, były nieraz pod koniec treningu, walczyło się w "kasku", więc nic złego się nie działo.