potrzebuje pomocy , znaklazłem trening siłowy dla zapaśnika ale po angielsku i w żadnym słowniku jaki mam nie znalazłem tłumazcenia do nazw ćwiczeń , napiszcie co to są te : POWER CLEANS , BENCH , FLYES , INCLINE BENCH , MILITARY PRESS , FRONT RAISES . PUSHDOWNS , DIPS . SQATS , EXTENSIONS , HAM CURLS , LUNGES ,LAT PULL DOWN , PULL UPS , CRUNCHES , LEG CURL , napiszcie co to znaczy bo ja nie mam pojęcia =)
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
daj może cały tekst bo takie wyrwane slowka z kontekstu są trudne do tlumaczenia...
pozdrawiam
...
Napisał(a)
BENCH - ławka (tutaj zapewne chodzi o łąweczke
FLYES - niejestem pewien jak to tlumaczyc ale chyba 'uniesienia' daj cały tekst to sie jakoś dopasuje...
INCLINE BENCH - pochyła ławeczka
MILITARY PRESS - wyciskanie żąłnierskie (cwiczenie masz opisane w altlasie www.kulturystyka.pl/atlas/)
PUSHDOWNS - hmm push down to 'wywracać pchnięciem' tu może chodzić o jakieś wyciskanie z dołu coś takiego... wklej cały tekst to jakoś się dopasuje...
DIPS - bez całego tekstu znowu trudno ale znaczy to coś jak 'spadki', 'oniżenia'
EXTENSIONS - rozciągania, przedłużenia ... cos takiego i znowu brakuje tekstu...
HAM CURLS - wg. słownika 'szynka loków' albo 'szynka kędziorów'
niemam pojęcia...
LANGES - pchnięcia lub wypady
LAT PULL DOWN - niewime co to 'lat' ale pull down znaczy opuszczenie
PULL UPS - zatrzymania
CRUNCHES - chrupnięcia, trzaski
LEG CURL - leg to noga oczywiście
a curl to wg. slownika kędzior albo lok (włosów) jednak musi mieć inne znaczenie bo chyba niebardzo pasuje....
Niewszystko przetlumaczylem, bo tlumaczenie takich slowek wyrwanych z kontekstu jest b. trudne i wymaga dużej znajomości języka, a czasem i to niewystarcza... jak wkleisz cały tekst napewno będzie łatwiej...
PS: na przyszłość: http://slowniki.onet.pl/
Zmieniony przez - RafiX_ w dniu 2004-07-10 15:53:32

FLYES - niejestem pewien jak to tlumaczyc ale chyba 'uniesienia' daj cały tekst to sie jakoś dopasuje...
INCLINE BENCH - pochyła ławeczka
MILITARY PRESS - wyciskanie żąłnierskie (cwiczenie masz opisane w altlasie www.kulturystyka.pl/atlas/)
PUSHDOWNS - hmm push down to 'wywracać pchnięciem' tu może chodzić o jakieś wyciskanie z dołu coś takiego... wklej cały tekst to jakoś się dopasuje...
DIPS - bez całego tekstu znowu trudno ale znaczy to coś jak 'spadki', 'oniżenia'
EXTENSIONS - rozciągania, przedłużenia ... cos takiego i znowu brakuje tekstu...
HAM CURLS - wg. słownika 'szynka loków' albo 'szynka kędziorów'

LANGES - pchnięcia lub wypady
LAT PULL DOWN - niewime co to 'lat' ale pull down znaczy opuszczenie
PULL UPS - zatrzymania
CRUNCHES - chrupnięcia, trzaski
LEG CURL - leg to noga oczywiście

Niewszystko przetlumaczylem, bo tlumaczenie takich slowek wyrwanych z kontekstu jest b. trudne i wymaga dużej znajomości języka, a czasem i to niewystarcza... jak wkleisz cały tekst napewno będzie łatwiej...
PS: na przyszłość: http://slowniki.onet.pl/

Zmieniony przez - RafiX_ w dniu 2004-07-10 15:53:32
pozdrawiam
...
Napisał(a)
to jest na tej stronie http://www.lesgutches.com/ -------->traonong tips------->weight training podaje w taki sposub bo nie wiem jak tu wkleić tabelki
...
Napisał(a)
Squats to chyba przysiady
Ham Curls - wydaje mi sie ze to bedzi cos na 2-głowy ud ... pewnie chodzi o uginanie nóg leżąc
To wszystko są nazwy ćwiczeń wienc niestety niepotrafi Ci tego przetlumaczyć...
poszukaj czegoś takiego jak www.kulturystyka.pl/atlas/ tyleże po angielsku i wtedy wszystko stanie się jasne
Zmieniony przez - RafiX_ w dniu 2004-07-10 18:55:11
Ham Curls - wydaje mi sie ze to bedzi cos na 2-głowy ud ... pewnie chodzi o uginanie nóg leżąc
To wszystko są nazwy ćwiczeń wienc niestety niepotrafi Ci tego przetlumaczyć...

Zmieniony przez - RafiX_ w dniu 2004-07-10 18:55:11
pozdrawiam
...
Napisał(a)
dzięki Rafix =) znalazłem takie cos a te ćwiczenia to
Power cleans- takie zarzuty sztangi od ziemi na klatke
Bench – wyciskanie na ławce poziomen
Incline bench – wyciskanie na ławce skośnej
Flyes – rozpiętki
Military press – wyciskanie na barki siedząc
Front Raises – wznosy sztangielek przodem
Pushdowns- prostowanie rąk na wyciągu
Dips – pompki na poręczach
Crunches – brzuszki
Squats –pszysiady
Lunges -wykroki w przut
Extensions- prostowanie nug na maszynie
Lat pull down – sciąganie drążka wyciągu
Pull uos podciągniecia
Curls -uginania ze sztanga staniu
Power cleans- takie zarzuty sztangi od ziemi na klatke
Bench – wyciskanie na ławce poziomen
Incline bench – wyciskanie na ławce skośnej
Flyes – rozpiętki
Military press – wyciskanie na barki siedząc
Front Raises – wznosy sztangielek przodem
Pushdowns- prostowanie rąk na wyciągu
Dips – pompki na poręczach
Crunches – brzuszki
Squats –pszysiady
Lunges -wykroki w przut
Extensions- prostowanie nug na maszynie
Lat pull down – sciąganie drążka wyciągu
Pull uos podciągniecia
Curls -uginania ze sztanga staniu
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!