od 2 godzin mam problem z uchem, czuje jakby cos w srodku żyło i sie ruszało !! mialem spokoj na 5 min, ale znowu sie zaczelo i nie moge z tym normalnie funkcjonowac, cokolwiek bym robił, cos mi sie tam rusza i slysze dzwiek jakby mi ktos w tym uchu grzebał! probowalem juz wszystkiego, ale dalej nic nie pomaga ! szukalem na google, ale nie znalazlem podobnego przypadku, wie ktos co to moze byc i jak to zapobiec?!
...
Napisał(a)
Ucho jest narządem słuchu występujących wyłącznie u kręgowców. Zdecydowanie najbardziej rozwinięty narząd słuchu posiadają ssaki. Zasada funkcjonowania ucha polega na odbieraniu fal dźwiękowych, które przekształcane są w drgania mechaniczne. Te z kolei zmieniane są w impulsy nerwowe, które docierając do mózgu, odbieramy jako dźwięki.
Budowa narządu słuchu dzieli je na trzy podstawowe części, do których zaliczyć możemy ucho:
- zewnętrzne,
- środkowe,
- wewnętrzne.
Do ucha dość łatwo dostać mogą się różnego rodzaju zanieczyszczenia, czy nawet owady. Dlatego też możemy w takich sytuacjach odczuwać różnego rodzaju dyskomfort i pogorszenie słuchu. W sytuacji podejrzenia tego, że w naszym uchu znajduje się ciało obce, zdecydowanie nie należy próbować manipulować patyczkami higienicznymi. W takiej sytuacji warto udać się do laryngologa, który przy pomocy specjalistycznego sprzętu sprawdzić co może być problemem i ewentualnie usunie go z naszego ucha.

Budowa narządu słuchu dzieli je na trzy podstawowe części, do których zaliczyć możemy ucho:
- zewnętrzne,
- środkowe,
- wewnętrzne.
Do ucha dość łatwo dostać mogą się różnego rodzaju zanieczyszczenia, czy nawet owady. Dlatego też możemy w takich sytuacjach odczuwać różnego rodzaju dyskomfort i pogorszenie słuchu. W sytuacji podejrzenia tego, że w naszym uchu znajduje się ciało obce, zdecydowanie nie należy próbować manipulować patyczkami higienicznymi. W takiej sytuacji warto udać się do laryngologa, który przy pomocy specjalistycznego sprzętu sprawdzić co może być problemem i ewentualnie usunie go z naszego ucha.

Moderator działu Odżywianie
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Jak nie przejdzie zgłoś sie na pogotowie bo może to być np jakiś robal ...
2
Być jak Steven !
...
Napisał(a)
Musisz wejść do wanny z ciepłą wodą i to szybko utopić !
A tak zupełnie serio idź do izby przyjęć, zobaczą co to jest. Wezmą strzykawkę i ci przeczyszczą uszko płynem i po krzyku, jeśli jest to np. kawałem wosku lub coś w tym stylu.

A tak zupełnie serio idź do izby przyjęć, zobaczą co to jest. Wezmą strzykawkę i ci przeczyszczą uszko płynem i po krzyku, jeśli jest to np. kawałem wosku lub coś w tym stylu.
2
...
Napisał(a)
ja miałem to samo kiedyś, jak na dwór wyszedłem....wleciał mi jakis robak...brzęczało mi i brzęczało...ale położyłem sie na boku i lałem wode w ucho i sie utopił i miałem z głowy ;p
1
...
Napisał(a)
bez kitu dalej sie porusza ;OO co jakis czas na chwile jest spokoj i potem znowu ;OOO
1
...
Napisał(a)
To może dobrze udać się na izbę przyjęć, lub jak masz taką możliwość jedź prywatnie do jakiegoś loryngologa.
2
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!