Mam problem nieznam zbyt wielu cwiczen które mógł bym wykonywac w domu bez sekuracji na grzbiet, dodam ze mam do dyspozycji sztange (10 kg) dwie pary hantli i okolo 60 kg talerzy. prosze o pomoc w ulozeniu treningu na grzbiet
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Hard work has a reward. More hard work.
...
Napisał(a)
niestety znam wszystkie cwiczenia na plecy z tej strony chodzi mi o rzadsze cwiczenia takie ktoore dadza moim miesniom dodatkowe bodzce do rozrostu ale dzieki
...
Napisał(a)
To właśnie te ćwiczenia dają najlepsze bodźce
stosuj przemiennie sztangielki i sztangę, podchwyt i nachwyt, różne szerokości chwytu

stosuj przemiennie sztangielki i sztangę, podchwyt i nachwyt, różne szerokości chwytu
1
...
Napisał(a)
grzbiet caly zrobisz bez asekuracji. jedynie dzieńdobry przy wiekszych ciezarach lepiej jest robic z kims z tylu
...
Napisał(a)
te cwiczenia rzeczywiscie sa bardzodobre ale juz mi sie poprostu znudzily niestety niemam dostepu do drazka ani wyciagu(zrobie sobie za niedlugo) myslalem ze moze ktos na forum zna jeszcze jakies inne cwiczenia takie mniej znane chetnie bym przetestowal na sobie co myslicie o cwiczeniu : unoszenie ramion w tyl w opadzie tulowia??
...
Napisał(a)
- przenoszenie sztangi/sztangielki
- wioslowanie podchwytem
- wioslowanie polsztanga
- martwy ciag podchwytem (tez tak mozna
)
- wioslowanie do klatki (lokcie na zewnatrz, odwrotnosc wyciskania) - na czworoboczne
- shrugsy ze sztanga/sztangielkami z tylu
- wioslowanie sztangielka lokciem na zewnatrz (trzeba miec zmeczone plecy, zeby tak mocno na tyl barkow nie weszlo)
generalnie to pokombinuj z roznymi sposobami treningu. przeplatanie, superserie i inne rzeczy
- wioslowanie podchwytem
- wioslowanie polsztanga
- martwy ciag podchwytem (tez tak mozna

- wioslowanie do klatki (lokcie na zewnatrz, odwrotnosc wyciskania) - na czworoboczne
- shrugsy ze sztanga/sztangielkami z tylu
- wioslowanie sztangielka lokciem na zewnatrz (trzeba miec zmeczone plecy, zeby tak mocno na tyl barkow nie weszlo)
generalnie to pokombinuj z roznymi sposobami treningu. przeplatanie, superserie i inne rzeczy
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!