Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

czerwone plamki na klatce piersiowej i brzuchu

temat działu:

Zdrowie i Uroda

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 98555

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 16 Napisanych postów 6 Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 14
czy ktoś wie ,co to może być? Z biegiem czasu mam tego co raz więcej.. teraz jest ich 6. Nie jestem na nim uczulona, nie choruję.. i nie opalałam się..

2
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Szacuny 6313 Napisanych postów 78036 Wiek 40 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 767015
Plamy, które występują na naszym ciele, przybierające różnorakie rodzaje, kształty, czy kolory zawsze najpierw warto konsultować z lekarzem dermatologiem, on po oględzinach i ewentualnej dalszej diagnozie zaleci badania i na pewno przepisze środki farmakologiczne, łagodzące maści, czy antybiotyk, który wyeliminuje, bądź załagodzi skutki.

Plamy, czy inne przebarwienia bardzo często biorą się w odpowiedzi na spożycie jakiegoś produktu, który bogaty jest w alergen, dlatego też zaleca się badania pod kątem nietolerancji. Warto również zrewidować swoją dietę. Ponadto zmiany skórne spowodowane mogły być ukąszeniem, czy ugryzieniem jakiegoś owada, który pozostawił na ciele takie znamiona.

Do wizyty u lekarza zalecam obserwowanie tych punktów, czy się nie powiększają, czy nie zmieniają się w rany ropne, czy nie zaczynają swędzieć, gdyż wszystko to, co dzieje się z przebarwieniami warto przedstawić jak najlepiej lekarzowi, by mógł postawić trafną diagnozę.

Moderator działu Odżywianie

Ekspert SFD
Pochwały Postów 686 Wiek 32 Na forum 11 Płeć Mężczyzna Przeczytanych tematów 13120

PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!

Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.

Sprawdź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
proszę o pomoc..

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 118 Wiek 113 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 7397
może pomogą
2

wszystko co dobre jest nielegalne, niemoralne, albo powoduje tycie...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 118 Wiek 113 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 7397
http://www.forumdermatologiczne.pl/forum_lista#.UBKLd6Dkqac 
1

wszystko co dobre jest nielegalne, niemoralne, albo powoduje tycie...

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Znawca
Szacuny 32 Napisanych postów 602 Wiek 41 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1966
Skad ten wniosek ,ze nie jestes na nic uczulona ;)?
Dla mnie to typowe plamy alergiczne.
Mozesz pojsc do lekarza POZ , lub kupic w aptece krem : Hydrocortisonum w dawce 5mg/g sprzedawany jest bez recepty. Smarowac zmienione miejsca 2-3x/d . Jesli nie bedzie poprawy lub bedzie plam wiecej to zglosic sie do lekarza.
1

Mnich tybetański :)
------------------------------
"Lekarz, który leczy za darmo, nic nie jest wart."Talmud
SOG ZA PORADĘ
------------------------------

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 16 Napisanych postów 163 Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1711
Swędzi jak się spocisz pod ubraniem? Może to łupież pstry. Do wyleczenia można stosować saszetki z nizoralem.Pozostawiasz pianę na plamach kilka minut. 2 tygodnie i nie ma śladu. Pod warunkiem, że to to oczywiście! Pozdrawiam serdecznie!

węglarka nie chodzi, bo paliwo za drogie, ale na sucho też można czynić postępy!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 11 Napisanych postów 378 Na forum 23 lat Przeczytanych tematów 14381
pepeja a na posladkach mozesz zrobic zdjecia bo to zwykle jest powiazane i duzo by wytlumaczylo
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 143 Napisanych postów 2284 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 24765
Zamiast kombinować proponowałbym pójść do lekarza rodzinnego, a ten zapewne da skierowanie do dermatologa.
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
nie mam ich na pośladkach. Mam tylko tych 6 plamek na brzuchu. Tak jak na zdjeciach - nigdzie więcej. I nie swędzą. Za tydz mam wizytę u dermatologa.
4
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 8 Napisanych postów 240 Wiek 28 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 1965
Idź najpierw do dermatologa jak nie będą to sprawy ze skórą. Idź do lekarza i przebadaj się na nerki, ojciec mojego kumpla miał takie plamki i nic z nimi nie robił przez 3 lata, okazało się, że ma raka nerki i to złośliwego... Życzę Ci żeby to była tylko jakaś alergia czy inna sprawa dermatologiczna.
2
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
pani dermatolog zapisała mi maść "Travocort" czy pomoże zobaczę.. plamki określiła cytuję "grzybkiem"..
5
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Problemy ze snem

Następny temat

Codzienna biegunka,bóle brzucha , gazy - HELP ?

Spalanie
Polecane artykuły