Szacuny
15
Napisanych postów
256
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
8447
Od jakis 2-3 miesiecy mam taki wlasnie problem - czeste oddawanie moczu, musze nawet wstawac w nocy lub nad ranem, zeby isc do toalety. Wiaze sie to z uciskiem na pecherz.
Robilem 2 razy badania moczu - pierwsze:
barwa: jasnozolta
odczyn: zasadowy
c.wlasciwy: 1010
nablonki poj. w pol. widz.
krwinki biale 1-2
sluz poj
dostalem jakis proszki oparte na ziolach + witamina C
drugie, po jakis 2-3 tygodniach:
barwa: jasnozolta
odczyn: kwasny
c.wlasciwy: 1020
nablonki poj. w pol. widz.
krwinki biale 1-2
sluz poj
Ostatnio zrobilem sobie tez USG jamy brzusznej - watroba, pecherzyk zolciowy, trzustka, sledziona o prawidlowej echostrukturze
nerkipolozone prawidlowo o prawidlowej wielkosci, gladkich zarysach, o prawidlowej echostrukturze bez zech karmicy i zastoju moczu.
Pecherz moczowy o gladkich zarysach bez ech wewnetrznych
prostata niepowiekszona, jednorodna. Nie ma zalegania moczu.
Tak wiec jak dla mnie i USG i mocz wyszly OK, za 3 tygodnie jestem zapisany do urologa moze on mi cos powie (wiadomo trzeba czekac - NFZ rzadzi :/ ), a tymczasem ktos moze powiedziec jaka jest przyczyna czestrzego oddawnia moczu? Dodam ze cwicze na silowni, czy moglem sobie cos tam zrobic?
Szacuny
3
Napisanych postów
3
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
6
Mąż dostał skierowanie na badanie PSA. Lekarz przypuszcza, że moze to być zapalenie prostaty, ale nie stwierdzi nic bez wyników badań. One dokładnie zobrazuja problem. Stwierdził ze nic na razie nie może dać bez określenia przyczyn, wiec tylko można ziółka lub suplement brać. Pisali na innym forum o prostaceum, wiec go kupiłam. Czytałam, że czasem nawet może ból wskazywać, że bolą nerki a to oznaka problemu z prostatą. Jak to z tym jest?
Szacuny
15
Napisanych postów
256
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
8447
lekow nie biore, robilem tez badanie krwi wszystko w normie, cukier chyba 85, cholesterol 135 o ile dobrze pamietam, a pic tez mi sie wydaje ze AZ tak duzo nie pije
Szacuny
15
Napisanych postów
256
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
8447
no jak pisalem, lekarz ogolny stwierdzil ze nie ma infekcji ( przynajmniej jezeli chodzi o pecherz ) i ze wszystko powinno byc OK, dostalem skierowanie do urologa
Szacuny
2
Napisanych postów
8
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
302
Kurde, też tak mam od tygodnia. Budzę się w nocy i idę do kibelka, a jak się obudzę to juz kaplica i chodzę po parę razy, czując cały czas ucisk i oddając niewielkie ilości moczu.
Morfologie i mocz mam niemal idealne, USG też. Niemniej chodze na kolejne wizyty u lekarzy i nic. Bardziej mnie martwią jednakże towarzyszące temu problemy ze snem.
Zacząłem się zastanawiać, czy nie jest to wynik stresu, czy braku magnezu w organiźmie, oraz czy odżywki w rodzaju BCAA czy Kreatyna nie miały na to wpływu.