Szacuny
27
Napisanych postów
7991
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
22233
o wiele lepiej sie biega po twardym podlozu niz na jakis pagurkach w lesie np.
Nie wiem jak cos takiego moze szkodzic ja biegam w parku po drozkach aflatowych kupe lat i nic sie nie stalo, zreszta nie tylko ja.
[*]Sw. Spam poscie z treningu bedziesz w naszych sercach na zawsze. Pomscimy Cie, smierc Twojemu oprawcy...
Szacuny
27
Napisanych postów
7991
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
22233
moze i tak ale o wiele mniej sie meczysz, biegniesz przed siebie i nie myslisz czy za 2 min wpadniesz w dziure czy moze amsz szczescie i tylko zahaczysz o korzen.
[*]Sw. Spam poscie z treningu bedziesz w naszych sercach na zawsze. Pomscimy Cie, smierc Twojemu oprawcy...
Szacuny
1
Napisanych postów
253
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
1259
micbar
seba powiedzial przeciez ze od lat biega po asfalcie i nic mu nie dolega
ja od ok roku i jak dotąd wszystko gra
ale moj znajomy nie moze bo go włąśnie bolą stawy kolanowe
ale to chyba jak z papierosami
jednemu szkodzą bardizej drugiemu mniej
jak sądzicie?
pozdrawiam
Szacuny
27
Napisanych postów
7991
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
22233
Heh no nie wiem nawet jakby szkodzilo na stawy to i tak bym nie wybral miekiej drozki.
Tutaj przedewszystkim chodzi o wygode biegania, pozatym 1 slysze taka teorie wiele osob u mnie w lodiz biega ta drazka [czasem co apre minut widze nowa osobe] i naprawde nie sadze by to byla tak powazna sprawa by rezygnowac z tego.
aczkolwiek mylic sie moge
Szacuny
1
Napisanych postów
398
Na forum
18 lat
Przeczytanych tematów
6497
Dokładnie, podstawa to dobre buty, bardzo ważna jest też technika. Często popełniamy błąd zbyt twardo stąpając na piętę, pozycja jak najbardziej naturalna ale jeśli czujemy przy stąpaniu nadmierne wstrząsy to znak że właśnie tu tkwi problem co może skutkować poźniejszymi kontuzjami. Ja osobiście polecam bieganie po miękkim podłożu, tym bardziej jeśli mamy zamiar robić to wyczynowo.