...
Napisał(a)
korw.a wszędzie jest ocet , spirytus , czy ocet jablkowy , nawet w tych dla dzieci, czy naprawdę nie ma techupu i majoneza bez octu i spirytusu itp.?? jak ewentualnie zrobić z koncentratu pomidorowego ketchup , co dodac ?
Witaj, przygotowaliśmy kilka tematów które mogą Cię zainteresować:
PRZYSPIESZ SPALANIE TŁUSZCZU!
Nowa ulepszona formuła, zawierająca szereg specjalnie dobranych ekstraktów roślinnych, magnez oraz chrom oraz opatentowany związek CAPSIMAX®.
Sprawdź
...
Napisał(a)
Niestety nie ma. Dlaczego chcesz unikać tego składnika? Może poszukaj w dziale kuchnia sfd. Jednak obawiam się, że w smaku nie będzie to to czego oczekujesz: https://www.sfd.pl/Kuchnia_SFD-f356.html
Moderator działu Odżywianie
...
Napisał(a)
To podstawowy konserwant, który nie ma jakiś większych skutków negatywnych. Oczywiście są ketchupy bez octu, bez konserwantów
Kotlin taki robi, ale wg mnie nie będzie różnicy, liczy się zawartość dodanych cukrów oraz ilość pomidorów.
Najlepiej będzie jak samemu zrobisz, wtedy wiesz co masz. Na internecie pełno przepisów
Kotlin taki robi, ale wg mnie nie będzie różnicy, liczy się zawartość dodanych cukrów oraz ilość pomidorów.
Najlepiej będzie jak samemu zrobisz, wtedy wiesz co masz. Na internecie pełno przepisów
...
Napisał(a)
moja mama jeszcze parę lat temu jak robiła nasz domowy keczup z pomidorów to ocet był 

Dziennik żywieniowy https://www.sfd.pl/[BLOG]_Kulinarne_zmagania-t1207353.html
...
Napisał(a)
Nie widzę problemu związanego z tym składnkiem - ketchup stanowi niewielki dodatek do diety. Patrz na koncentrację pomidorów.
...
Napisał(a)
A ocet jabłkowy to przecież nic złego, nawet niektórzy twierdzą że wręcz leczy wszystko:) Ale na pewno nie szkodzi.
...
Napisał(a)
Dudee - srebrne łyżeczki najbardziej....:)
...
Napisał(a)
Mój organizm się nie oczyszcza
bo nie piję octu lub wody z cytryną z rana 

...
Napisał(a)
Może poczekajmy na wiadomość od autora tematu. Jaki jest powód eliminacji octu? Raczej inny niż błędne rozumowanie, iż jest on niezdrowy.
Moderator działu Odżywianie
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!