Właściciele oraz moderatorzy SFD.pl są zdecydowanymi przeciwnikami stosowania dopingu farmakologicznego w sporcie.
Stosowanie dopingu jest nieuczciwym i niemoralnym zachowaniem. Doping jest sztucznym, nienaturalnym sposobem
podnoszenia wydolności organizmu. Stosowanie dopingu jest zawsze niebezpieczne oraz niesie ryzyko utraty zdrowia
a nawet życia. Czym bardziej amatorskie podejście do tego zagadnienia tym większe potencjalne ryzyko.
Absolutnie nigdy nie należy stosować jakichkolwiek farmaceutyków bez konsultacji z właściwym lekarzem prowadzącym.
Dział doping służy wyłącznie wymianie informacji, a informacje zawarte w nim nigdy nie mają charakteru
instruktażowego i absolutnie jako takie nie mogą być traktowane. Wypowiedzi moderatorów jak i innych użytkowników
działu nie są wytycznymi co do sposobów i metod stosowania farmaceutyków; chyba, że dana osoba jest znana jako
lekarz właściwej specjalizacji, a jej dane zostały przez nią uczciwie podane w profilu i zweryfikowane przez
właścicieli forum. Mimo to właściciele serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za ich doradztwo w tym zakresie (obecnie brak takich osób).
Nakłanianie do stosowania dopingu jest przestępstwem i jest postrzegane przez właścicieli portalu jako skrajnie naganne,
konsekwencją czego jest wykluczenie z grona użytkowników serwisu. Wszelkie ujawnione próby kupna lub sprzedaży
farmaceutyków za pośrednictwem forum będą z całkowitą konsekwencją eliminowane a osoby uczestniczące w procederze i
ich dane będą ujawnione organom ścigania. Uprzejmie prosimy o natychmiastowe reakcje i kontakt w przypadku napotkania na
naszym forum powyższych zjawisk i sytuacji. Pomoże nam to w zachowaniu bezpieczeństwa użytkowników oraz legalności funkcjonowania forum.
Szacuny
22
Napisanych postów
1619
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
15507
witam mam pytanko czy lubicie kokxy z dlugimi czy krotkimi estrami tylko nie mowice mi ze dlugie na mase a krotkie na rzezbe bo na krotkich tez mozna zrobic such mase.
bo mam dylemat czy zrobic cykl dlugi 12 tygodni:deca,dlugi ester testosteronu,winstrol czy krotki cykl np.6 tygodni ale np. tren prop i wino.
zrobie ankiete chialbym sie dowiedziec jakie estry preferujecie i z jakich powodw??
1
Gdy ty się op*****lasz ktoś inny trenuje(koksuje) zeby skopać ci Dupe
Szacuny
4064
Napisanych postów
45443
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
348504
Witam
Tak naprawdę to czy będziemy budowali masę czy robili redukcję zależy tylko i wyłącznie od diety a nie od długości estrów. A więc stwierdzenie, że długie estry są najlepsze na masę zaś krótkie na "rzeźbę" jest po prostu mitem. Znam ludzi, którzy nawet na omnadrenie czy metanabolu robili redukcję. Wystarczyło pilnować diety, robić regularne badania i kontrolować hormony. Jednakże polecam przede wszystkim bazować na długich estrach a krótkie traktować jako element zaskoczenia/odskoczni. Długie estry nie wymagają tak częstych inienkcji, a więc można je bezproblemowo stosować przez dłuższy okres czasu i są świetnym rozwiązaniem dla początkujących adeptów. Najcześciej stosujemy tutaj testosteron cypionate bądź enanthate czy miksy takie jak omnadren czy sustanon. Jeśli chodzi o estry krótkie to największą sławą cieszy się testosteron propionate, jednak tutaj musimy wykonywać zastrzyki co drugi dzień, a nie jak w przypadku środków, które wymieniłem wcześniej raz na 4-5 dni.
Czego mozemy się spodziewać w okresie cyklu na testosteronie ?
-szybszy wzrost masy mięsniowiej i siły
-lepsze libido
-szybsza regeneracja
-lepsze samopoczucie i pewnośc siebie
Pozdrawiam
„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„
Szacuny
24
Napisanych postów
2222
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
13128
Tak jak pisalem w innym poscie
Krotkie estry bo :
na biezaco obserwujesz organizm, mozesz zwiekszac dawki widzac reakcje org., zawsze gdy cos niejest si, to mozesz przerwac cykl a sok niesiedzi w tobie jeszcze 2-3 tygodni......
Pozatym niema reguly, ze cykle ne krotkich estrach trwaja krocej od dluzszych....
Ja keiedys mmilem robic cykl z enana na 8 tygodni, a zrobilem na propie 8 tygodni, wiec zadna roznica dla mnie
Szacuny
96
Napisanych postów
8310
Na forum
21 lat
Przeczytanych tematów
38343
Niekoniecznie - prosi maja tą tendencje ze zawsze (prawie zawsze) robią mieszankę - zaczynaja od długich przez kilka tygodni i póżniej zmiana na krótkie.
Np. cykl na rzeźbę/definicję można jak najbardziej zacząć od mety z omnadrenem następnie zmieniając srodki na 4-5 tygodni przed konkursem
oczywiscie do tego dochodzą inne srodki spoza rodziny SAA!
2
Be real - you have to make this shit your life. If you aren't in it all the way fully committed don't f***ing bother.