Deser z lodami [LC] ferrero rocher
LODY:
składniki:
150g twarogu półtłustego
chlust mleka
miarka odżywki (użyłam orzech laskowy)
30g orzechów włoskich
wykonanie:
1. Twaróg mielimy z chlustem mleka do uzyskania gładkiej konsystencji
2. Podprażamy posiekane orzechy na patelni
3. dodajemy orzechy i odżywkę, ponownie mieląc
4. Przekładamy zawartość blendera do miseczki(jeśli mamy łyżkę do lodów); lub formujemy na kształt gałek i w takiej postaci przekładamy do miseczki
5. Wkładamy do zamrażalnika na ok 20 min, później na chwilę do lodówki.
BTW:
59g / 26 g /10 g 500 kcal
Na zdjęciu podane z owsianką:
garść płatków owsianych, pół szklanki mleka, pół banana
BTW całego deseru:
68 g /31 g /54 g /5,5 g 752 kcal
idealnie skomponuje się z odrobiną rumu.
polecam! :)

LODY:
składniki:
150g twarogu półtłustego
chlust mleka
miarka odżywki (użyłam orzech laskowy)
30g orzechów włoskich
wykonanie:
1. Twaróg mielimy z chlustem mleka do uzyskania gładkiej konsystencji
2. Podprażamy posiekane orzechy na patelni
3. dodajemy orzechy i odżywkę, ponownie mieląc
4. Przekładamy zawartość blendera do miseczki(jeśli mamy łyżkę do lodów); lub formujemy na kształt gałek i w takiej postaci przekładamy do miseczki
5. Wkładamy do zamrażalnika na ok 20 min, później na chwilę do lodówki.
BTW:
59g / 26 g /10 g 500 kcal
Na zdjęciu podane z owsianką:
garść płatków owsianych, pół szklanki mleka, pół banana
BTW całego deseru:
68 g /31 g /54 g /5,5 g 752 kcal
idealnie skomponuje się z odrobiną rumu.
polecam! :)