mam taki problem, że nie moge jeść węglowodanów, ze względu na candida. Mleka również nie moge pić z powodu nietolerancji laktozy (mogę pić mleko sojowe). Jak jem węglowodany (cukier), w tym nawet owoce to czuje sie słabo i mam taki moze smieszny ale wielki problem z gazami ;p Biore probiotyki, ale widzę, że pomagają tylko na biegunke (to i tak duzo).
Moje pytanie: czy jest jakaś alternatywa dla diety węglowodanowej? Może białko? Dodam jeszcze, że mogę jeść nieograniczone ilości warzyw i się super po nich czuję.
Więc ogólnie moge jeść wszystko oprócz węglowodanów i produktów z laktozą. Jak zjem ziemniaki, makaron lub chleb i do tego bołożę probiotyki i błonnik (z warzyw albo sztuczny) to też nic mi sie nie dzieje.
Proszę o jakąś sensowną pomoc osób, które wiedzą co mogę zrobić w tej sytuacji.
Zmieniony przez - Banan w dniu 2013-01-22 19:21:12
Moje pytanie: czy jest jakaś alternatywa dla diety węglowodanowej? Może białko? Dodam jeszcze, że mogę jeść nieograniczone ilości warzyw i się super po nich czuję.
Więc ogólnie moge jeść wszystko oprócz węglowodanów i produktów z laktozą. Jak zjem ziemniaki, makaron lub chleb i do tego bołożę probiotyki i błonnik (z warzyw albo sztuczny) to też nic mi sie nie dzieje.
Proszę o jakąś sensowną pomoc osób, które wiedzą co mogę zrobić w tej sytuacji.
Zmieniony przez - Banan w dniu 2013-01-22 19:21:12