Witam
Chcę zacząć odchudzanie. Wyliczyłem zapotrzebowanie BMR=1877, dodałem NEAT=500 + efekt termiczny co daje około 2620kcal
przyjąłem, ze dobrze było by utrzymać podaż kalorii na poziomie 2200kcal. czy będzie ok??
podział makroskładników B/T/W to 30/20/50. ???? ok czy zmienić???
Nie chcę wymyślać nie wiadomo czego tylko po prostu utrzymać odpowiedni zdrowy bilans( każdy posiłek przygotowany z waga)
Cel: odchudzanie
Waga : 90
Wzrost : 177
Obwód klatki : 112
Obwód ramienia : 40
Obwód talii : 90
Obwód uda : 67
Obwód łydki : 42
Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej : 26%
Aktywność w ciągu dnia : praca
Uprawiany sport lub inne formy aktywności : bieżnia
Odżywianie : mam słabość do słodyczy, ale staram się ograniczać całkiem
Cel : spadek do ok 80kg może mniej i następnie dieta na masę i siłownia
Ograniczenia żywieniowe : brak
Stan zdrowia : bdb
Preferowane formy aktywności fizycznej : w domu ( mam bieżnie) + trening w warunkach domowych
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty : brak
Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów : jeśłi warto w tym momencie to nie ma problemu
Stosowane wcześniej diety : brak
przykładowa dieta na 2 poszczególne dni. proszę o opinie i konstruktywne komentarze oraz:
1) jak ważne jest utrzymywanie stałej proporcji kcal w danych posiłkach?? czy nie jest problemem jeśli nie zjem całego obiadu a dojem po pracy
Zmieniony przez - Darek2471 w dniu 2018-03-25 20:16:39
Chcę zacząć odchudzanie. Wyliczyłem zapotrzebowanie BMR=1877, dodałem NEAT=500 + efekt termiczny co daje około 2620kcal
przyjąłem, ze dobrze było by utrzymać podaż kalorii na poziomie 2200kcal. czy będzie ok??
podział makroskładników B/T/W to 30/20/50. ???? ok czy zmienić???
Nie chcę wymyślać nie wiadomo czego tylko po prostu utrzymać odpowiedni zdrowy bilans( każdy posiłek przygotowany z waga)
Cel: odchudzanie
Waga : 90
Wzrost : 177
Obwód klatki : 112
Obwód ramienia : 40
Obwód talii : 90
Obwód uda : 67
Obwód łydki : 42
Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej : 26%
Aktywność w ciągu dnia : praca
Uprawiany sport lub inne formy aktywności : bieżnia
Odżywianie : mam słabość do słodyczy, ale staram się ograniczać całkiem
Cel : spadek do ok 80kg może mniej i następnie dieta na masę i siłownia
Ograniczenia żywieniowe : brak
Stan zdrowia : bdb
Preferowane formy aktywności fizycznej : w domu ( mam bieżnie) + trening w warunkach domowych
Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty : brak
Czy możliwe jest wprowadzenie suplementów : jeśłi warto w tym momencie to nie ma problemu
Stosowane wcześniej diety : brak
przykładowa dieta na 2 poszczególne dni. proszę o opinie i konstruktywne komentarze oraz:
1) jak ważne jest utrzymywanie stałej proporcji kcal w danych posiłkach?? czy nie jest problemem jeśli nie zjem całego obiadu a dojem po pracy

Zmieniony przez - Darek2471 w dniu 2018-03-25 20:16:39