Szacuny
119
Napisanych postów
28242
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
125433
mój tata przeszedł ostatnio zawał serca,i nie bardzo wiem,co on może jeść,a czego nie.
generalnie wiem,że powinien ograniczyć tłuszcze,ale nic poza tym. w internecie już trochę szukałam,ale nie bło tam nic w miarę sensownego i bardziej szczegółowego.
w związu z tym prosiłabym o rady dotyczące żywienia mojego taty. jeśli przydadzą się takie dane,jak waga itp.,to już Wam je podaję: wzrost ok. 170 cm,waga pewni w granicach 85 kg. ma 43 lata.
z góry dziękuję za wartościowe komentarze... jest to dla mnie ważna sprawa.
Szacuny
60
Napisanych postów
2713
Na forum
22 lat
Przeczytanych tematów
23810
wiem ze to przykra spawa i pytanie mzoe nie na miejscu ale czy moglbys opisac jak przebiegal ten zawal.. objawy itp.. moj tata ma chyba podobny problem tzn zawalu nie mial ale cos go ciagle boli.. pojechal dzsiiaj na badania.. i czekamy na wyniki
z gory dzieki
Szacuny
119
Napisanych postów
28242
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
125433
spoko,nie ma sprawy,tylko nie MÓGŁBYŚ tylko MOGŁABYŚ
objawy?? to tate bolała klatka piersiowa, miał lekkie duszności i czuł się ogólnie jakiś taki zmęczony,osłabiony, ale miałwięcej szczęścia niż rozumu,bo zawału dostał w sobote,a do szpitala i na badania poszedł dopiero w poniedziałek całe szczęście,już jest w miarę wszystko ok.
tylko jeszcze w szpitalu się okazało,że tata miał zapalenie płuc...
Szacuny
119
Napisanych postów
28242
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
125433
hmmm... ten zawał to bardziej te bóle w klatce piersiowej...dzięki temu zrobili ekg i inne badania,a na nich wyszło,że to był zawał. sama w życiu bym nie pzypuszczała,że to mogło być to... inaczej sobie to wyobrażałam.
Szacuny
44
Napisanych postów
2531
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
15886
Na pewno bedzie potrzeba zdrowych tłuszczy , chronia układ krązenia
Odpowienie spożycie wody
Bedzie musiał uwazać ze solą i węglowodanmi i tłuszcami zwierzecymi
Wiem ze u niektórych zawałowców podaje sie kreatyne , ale czy to ma sens rzaczej nie .
Szacuny
119
Napisanych postów
28242
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
125433
zdrowe tłuszcze,ale gdzie takie są?? w jakich produktach??
kreatyna...a po co?? kurde,naprawde się martwię tatą... chyba też przydałoby się mu schoudnąc,co??
Szacuny
44
Napisanych postów
2531
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
15886
Tak , dobrze by było
Ograniczenie weglowodanów po cześć też
Zdrowe tłuszcze to ryby , oliwa z oliwek itd
Niech unika tłuszczy rafinowanych margaryny itd
Post do zdrowia przeniście
Szacuny
119
Napisanych postów
28242
Na forum
19 lat
Przeczytanych tematów
125433
Zapomniałam o tym temacie
Tata się pod drodzę dorobił drugiego zawału,z chęci zmiany czegokolwiek...pozostały chęci. Ale jeśli ktoś nie chce,żeby mu pomóc i wszystko wie lepiej,to nic się na to nie poradzi:/